Index Vakbarát Hírportál

A holland élvonalból igazolt futballistát a címvédő Ferencváros

2024. július 11., csütörtök 21:31

A labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencvárosban folytatja pályafutását a 26 éves belga középpályás, Philippe Rommens, akit a holland élvonalban szereplő Go Ahead Eaglestől szerződtetett a népligeti klub.

Isaac Pappoe, Raul Gustavo és Kady Borges után Rommens a negyedik nyári igazolása a Fradinak. A fiatal középpályást 2006-ban szerezte meg a PSV Eindhoven, melynek akadémiáján bő tíz évet töltött el.

Rommens 2018 nyarán a holland másodosztályban szereplő TOP Oss játékosa lett, ahol együtt játszhatott testvérével. Közel három év után váltott újra csapatot az élvonalbeli Go Ahead Eagles hívására.

A négyszeres holland bajnok együttesben 94 meccset játszott, összesen 7758 percet töltött a pályán, 11 gólt és 14 előkészítést jegyzett ez idő alatt. A mögöttünk hagyott szezon végén betalált a NEC Nijmegen kapujába, majd gólpasszt adott az FC Utrecht elleni Európa-konferencialiga-selejtezős szereplésért vívott mérkőzésen, ezzel hozzásegítve a deventerieket a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásához, írja a fradi.hu.

Philippe nagyszerű szezont zárt a holland élvonal meglepetéscsapatában. Az ő személyében egy nagy munkabírású, komplex középpályást igazoltunk. Biztos vagyok benne, hogy a középpályánkra olyan képességet és minőséget tud hozni, amit jól tudunk majd kamatoztatni a szezon során. Előny, hogy ismerik már egymást Pascal Jansennel, tudja, hogy mit vár el tőle az edző, aki pontosan tisztában van azzal, hogy mire képes a pályán. Bízunk benne, hogy hamar felveszi majd a csapat ritmusát, és gyorsan beilleszkedik

– mondta a Ferencváros új szerzeményéről a klub sportigazgatója, Hajnal Tamás.

Rovatok