Index Vakbarát Hírportál

„Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot is, ami tényleg nagy szégyen”

2024. július 12., péntek 12:06

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk: a labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének első körében a Magyar Kupa-győztes Paks hazai pályán 4–0-ra kikapott a Román Kupát másodosztályúként megnyerő vajdahunyadi Corvinul Hunedoara együttesétől. A mérkőzés után a Tolna megyei klub középpályása, Windecker József csalódottan értékelt az M4 Sportnak

A 31 éves középpályás elnézést kért a szurkolóktól, majd egyenesen úgy fogalmazott, hogy lesül a bőr az arcáról az eredmény miatt. 

Minden úgy alakult, ahogy nem szerettük volna. Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot is, ami tényleg nagy szégyen. Hazai pályán egy magyar–román meccsen így képviseltük a hazát, nekem lesül az arcomról a bőr. Amikor megnyertük a kupát, és másodikok lettünk a bajnokságban, akkor is ez a csapat volt, és most is. Magunkba kell néznünk, és a becsületünkért játszunk majd Romániában. Minden magyartól elnézést kérek, amennyire meg akartuk mutatni magunkat, annyira besültünk. Nagyon nehéz most

– fogalmazott tömören a kétszeres Magyar Kupa-győztes labdarúgó.

Bognár György, a Paks vezetőedzője szerint többhelyen lehet keresni a vereség okát.

„Nem működött a csapatjátékunk, a középpálya egyáltalán nem működött az első félidőben, se labdaszerzésünk nem volt, sem játékunk, de ugyan miből játszottunk volna, ha nincs labdaszerzés. Egyénileg sem voltak topon, párharcban erősebb volt az ellenfél és szervezettebb volt a csapatjátéka”.

Szerintem a játékosaink többet gondoltak, mint amik, és a probléma ott van, hogy én is

 – jelentette ki, majd kiemelte, hogy most rendezniük kell a sorokat. 

A három gólig jutó Marius Lupu viszont nem lepődött meg az eredményen. 

Mindhárom gólomat a családomnak ajánlom, köztük a gyerekemnek, aki augusztusban születik meg. Az első találatom után örültem a legjobban, de mindegyik fontos volt. Számunkra nem meglepetés a végeredmény, kezdettől fogva hittünk a sikerben. Itt a helyünk.

Labdarúgás

Európa-liga-selejtező

első mérkőzés:

visszavágó:

Rovatok