Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy robban a palack az uruguayi erőnléti edző fején

2024. július 12., péntek 06:59

Most már biztos, hogy bevonul a futballtörténelembe a szerdai Kolumbia–Uruguay labdarúgó-mérkőzés fináléja. A Copa América második elődöntője véres verekedésbe torkollt Charlotte-ban, az uruguayi játékosok felmásztak a tribünre, és ott hadakoztak a kolumbiai szurkolókkal. A CONMEBOL, a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség tizenegy uruguayi ellen indított eljárást.

Egészen biztos, hogy komoly eltiltással számolhatnak az uruguayi labdarúgók, akik tevékeny részesei voltak a szerda esti botrányos tömegverekedésnek, amely lezárta Charlotte-ban a Copa América második elődöntőjét Kolumbia és Uruguay válogatottja között. 

Ahogy azt az Index is megírta, a meccs lefújása után az 1–0-s vereséget szenvedő Uruguay játékosai felmásztak a nézőtérre, és azzal a felkiáltással, hogy az ott tartózkodó családtagjaikat védik, verekedésbe bonyolódtak a kolumbiai szurkolókkal. A főkolompos Darwin Núnez, a Liverpool csatára volt, ahogy az megannyi felvételen jól látható. Szoboszlai Dominik klubtársa még egy széket is elhajított a kolumbiai szurkolók felé, elképzelhető, hogy ez robbantotta ki a tömegverekedést.

A CONMEBOL, a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség most nyilvánosságra hozta a tizenegy uruguayi játékos nevét, akik ellen eljárást indítanak a videófelvételek tanulmányozása után. A névsor a következő:

Matías Vina, Santiago Mele, Darwin Núnez, José María Giménez, Mathías Olivera, Facundo Pellistri, Ronald Araújo, Brian Rodríguez, Emiliano Martínez, Rodrigo Bentancur, Sebastián Cáceres.

A vizsgálat ellenére ezek a játékosok szerepelhetnek a szombati bronzmérkőzésen, amelyet Charlotte-ban rendeznek Uruguay és Kanada válogatottja között. 

Miközben a CONMEBOL elkezdte a nyomozást, újabb és újabb videók tűnnek fel a világhálón, amelyek közül a legrémesebb az a felvétel, amely az uruguayi válogatott erőnléti edzőjét, Santiago Ferrót mutatja, a fején egy csúnya sebbel.

Az történt, hogy az első félidőben lecserélt uruguayi labdarúgó, Rodrigo Bentancur a tömegverekedésben behajított egy üvegpalackot a tömegbe, azzal a szándékkal, hogy a sárga mezes kolumbiaiakat találja el. Azonban rosszul célzott, és az üveg az uruguayi válogatott erőnléti edzőjének a fején robbant. Erre mondják a katonai zsargonban, hogy „friendly fire”, vagyis baráti tűz.

A hátborzongató pillanat videón:

A Copa América döntőjét helyi idő szerint vasárnap este nyolckor Miamiban, a Hard Rock Stadionban vívja Argentína és Kolumbia.

Rovatok