Index Vakbarát Hírportál

Hiába akarta a Real Madrid, Manchesterbe ment orvosi vizsgálatra a tehetség

2024. július 17., szerda 15:08

Hosszas huzavona után hamarosan bejelenthetik a Manchester United második nyári szerzeményét, Leny Yorót. A 18 éves francia középhátvédet a Real Madrid is kiszemelte, ám a spanyol klub nem adta meg azt az összeget, amelyet a manchesteriek ajánlottak a Lille-nek.

Leny Yoro Manchesterben landolt, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt a Unitednél – írta Fabrizio Romano transzferguru szerda délután az Instagram-oldalán. Az átigazolási hírek koronázatlan királya szerint a manchesteriek a lehető leggyorsabban szeretnének pontot tenni az ügy végére, nehogy az utolsó pillanatban kudarcba fulladjon az üzlet.

Merthogy a 18 éves középhátvéd többször is hangoztatta, a vágya, hogy a Real Madridhoz szerződjön, ám a spanyol klub hiába érdeklődik iránta, nem fizetne érte annyit, mint az angol rekordbajnok. A madridiak inkább arra törekedtek, hogy Kylian Mbappéhoz hasonlóan, ingyen tudják megszerezni, miután lejár a szerződése jövő nyáron.

A Lille-nél erről persze hallani sem akartak, ezért elfogadták a United ajánlatát, egyúttal meggyőzték Yorót, hogy ez a megoldás a legjobb mindenkinek. A manchesteriek 52 millió eurót fizetnek a tehetségért, valamint további 10 milliót, amennyiben teljesülnek bizonyos feltételek. Fabrizio Romano arról is írt a közösségi médiában, hogy a futballista 2029 júniusáig ír alá a Manchester Unitedhez.

Yoro 2022 májusában, 16 évesen mutatkozott be a Lille-ben, és ezzel a klub történetének második legfiatalabb játékosa lett.

A francia utánpótlás-válogatott lehet ezzel a United második nyári igazolása Joshua Zirkzee után, akiért 42 millió eurót fizetett a klub. További kiszemeltek is vannak, a védelem tengelyébe Matthijs de Ligtet és Jarrad Branthwaite-ot szerződtetné Eric ten Hag menedzser, míg a középpálya közepére Manuel Ugartét.

A klub egyúttal több játékosától is megvált, Willy Kambwala a Villarrealhoz igazolt 11,5 millió euróért, Donny van de Beek a Gironához 500 ezer euróért, valamint Álvaro Fernández a Benficához 5 millió euróért, de Casemiro iránt is érdeklődnek, elsősorban Szaúd-Arábiából.

Rovatok