Index Vakbarát Hírportál

Titkos edzőmeccset játszott a Liverpool, Szoboszlai kezdőként debütált az új edzőnél

2024. július 19., péntek 21:53

Noha az előzetesen kiadott csapatprogram szerint csak július 27-én játssza első hivatalos edzőmérkőzését a Liverpool, máris megtörtént Arne Slot vezetőedző debütálása a kispadon. No meg Szoboszlai Dominiké is a Jürgen Kloppot váltó holland tréner irányítása mellett! A hangsúly alighanem a hivatalos programon van: a Preston elleni, zárt kapus mérkőzésről ugyanis csak a találkozót követően adott bárminemű beszámolót a klub honlapja.

Az angol másodosztályban szereplő Preston North End ellen játszotta idény előtti első – zárt kapus, sokáig titokban tartott – felkészülési mérkőzését a Liverpool felnőttcsapata. Már az a része a keretnek, amely nem a Copa América és az Európa-bajnokság utáni – megérdemelt – szabadságát tölti. 

Ott volt viszont a 25 fős kerettel, sőt, rögvest kezdett is Slot irányítása mellett a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik. A 23 középpályás kedden kezdte meg a felkészülést Kirkbyben az új idényre, az 1–0-s liverpooli vereséggel végződő összecsapáson pedig 33 percet töltött a pályán. 

A liverpooli klubhonlap beszámolója alapján rendkívül tartalékos kerettel álltak ki a vörösök. Az előző idényben rendszeres játéklehetőséghez jutó futballisták közül Conor Bradley, Jarell Quansah, Kosztasz Cimikasz, Curtis Jones, Harvey Elliott, Szoboszlai, Endo Vataru és Mohamed Szalah jutott szóhoz. Egytől egyig az első félidőben (Endo épp Szoboszlait váltva a 33. percben), utóbbi például középcsatárként szerepelve. 

A mérkőzés egyetlen találata az első félidőben született. Egy liverpooli labdavesztést követően Robbie Bradley emelt mintegy 30 méterről a kapuba. 

Jelenleg annyit tudni a felkészülési időszak hivatalos folytatásáról, hogy a Pool jövő héten észak-amerikai turnéra utazik. Az idényrajt előtt a Real Betisszel, az Arsenallal, a Manchester Uniteddal és a Sevillával is megmérkőzik az eddig nyilvánosságra hozott tervek szerint. 

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Premier League 2024–2025-ös kiírása az augusztus 17-18-ai hétvégén indul. A Pool ellenfele az első fordulóban az újonc Ipswich Town lesz idegenben. 

Rovatok