Index Vakbarát Hírportál

Pazar mesterhármassal vezette győzelemre csapatát a magyar válogatott csatára

2024. július 21., vasárnap 10:21

Gazdag Dániel már 14 gólnál tart az MLS, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság középmezőnyében tanyázó Philadelphia Union csapatában. A Union 3–0-ra verte a Nashville-t, mindhárom gólt Gazdag szerezte. Ezzel igen jól áll a góllövőlistán, mindössze három góllal lemaradva az éllovas Cristian Arangótól (Real Salt Lake).

A Philadelphia Union a Nashville csapatát fogadta a Subaru Parkban az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS 25. fordulójában. A Testvéri Szeretet Városának reprezentatív csapata sorozatban második meccsét nyerte, mindhárom hazai gólt Gazdag Dániel szerezte a 30-ra végződő mérkőzésen.

Az első gól a 10. percben mestermunka volt, ilyen alábökős gyönyörűségeket Lionel Messi szokott rúgni:

A második sem volt csúnya, ugyanonnan rúgta, mint az elsőt, csak a 37. percben, és erőből, nem annyira fineszesen:

A harmadiknál a 89. percben a Nashville védője megbotlott a labdában, Gazdag rácsapott, leszerelte, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba. Ahogy az igazán nagyok csinálják:

A Union a 10. helyen áll. Gazdagnak 14 gólja van, hárommal van lemaradva a góllövőlista éllovasától, Cristian Arangótól (Salt Lake). A 28 éves Gazdag 102 bajnokin 51 gólt szerzett eddig a Philly színeiben, a magyar válogatottban 26 mérkőzésen négyszer talált a hálóba.

Rovatok