Index Vakbarát Hírportál

Fertőzés miatt foltos lesz a gyepszőnyeg a Ferencváros európai kupamérkőzésén

2024. július 22., hétfő 14:51

Az elmúlt napok változékony, csapadékos időjárása miatt gombafertőzés támadta meg a Ferencváros labdarúgócsapatának otthonát, a Groupama Arénát, pontosabban annak a gyepszőnyegét – adta hírül a klub.

A klub honlapjának beszámolója szerint a kánikulában hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadéktól kapott a gyepszőnyeg úgynevezett Rhizoctionia-fertőzést, amely miatt barnás-szürkés, gyűrűszerű foltok keletkeztek rajta. A gyűrűben a gombafonal-fertőzés következtében a fű elhal, de a gyűrű közepén megmarad – számolt be róla a fradi.hu.

A Groupama Arénát üzemeltető Sportfive Hungary Kft. rögtön szakemberek segítségét kérte, permetezéssel megállították a fertőzést, a sérült leveleket leszárították, így megfékezték a betegség továbbterjedését.

A kár viszont láthatóbb lett, a kedd esti, The New Saints elleni Bajnokok Ligája selejtezőn a gyep foltos lesz.

A klub közlése szerint egyébként a gombafertőzés nem volt veszélyes a játékosok egészségére, így a találkozó megrendezése sem forgott veszélyben. A magyar rekordbajnok Ferencváros a walesi bajnok ellen kezdi a Bajnokok Ligája selejtezőjét, a visszavágót majd jövő héten játsszák.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Július 23., kedd

A visszavágót július 30-án rendezik Oswestryben.

Rovatok