Index Vakbarát Hírportál

Shakira kétmillió dollárt zsebelt be „ezért a sz.rért”

2024. július 22., hétfő 10:41

Kiderült, mekkora volt Shakira gázsija a múlt vasárnapi hétperces fellépéséért a Copa América döntőjének szünetében a miami Hard Rock Stadionban. A kolumbiai énekesnő kétmillió dollárt kapott, miközben a szurkolók háborogtak, hogy miért nyúlt csaknem félórásra a hivatalosan 15 perces pihenő, amiből hét percet tett ki a sztár produkciója.

A rendező CONMEBOL, a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség meg akarta adni a módját a legutóbbi Copa América döntőjének, ezért pénzt nem kímélve a kolumbiai énekesnőt, Shakirát szerződtették a finálé szünetében tartott show-ra. Pedig akkor még nem is tudták, hogy a díva hazájának válogatottja, Kolumbia lesz a mérkőzés egyik résztvevője.

Shakira már-már örökös résztvevője a nagy futballtornáknak, hiszen szerepelt a 2006-os németországi, a 2010-es dél-afrikai és a 2014-es brazíliai vb-n is.

2006-ban, Berlinben a Hips Don't Lie (A csípők nem hazudnak) című számot adta elő a berlini záróünnepségen:

Négy évvel később, Dél-Afrikában a Waka Wakával robbantotta fel a johannesburgi Soccer City stadiont.

És még 2014-re, a brazíliai világbajnokságra is maradt Shakirának sláger a tarsolyában, a La La La:

Szóval, a kolumbiai énekesnő már-már elmaradhatatlan attrakciója a nagy futballeseményeknek. Nagyot nem hibázhatnak a rendezők, ha vele akarják feldobni a hangulatot a félidőben, ahogy múlt vasárnap Miamiban is tették:

A popdíva előadása feledtette a tömeggel a kezdés előtt kialakult káoszt, ami miatt jócskán késett a kezdő sípszó. Shakira egyébként előhúzta a tárból a Hips Don't Lie-t is, gondolván, hogy ami egyszer bevált, jó lesz most is. 

Sajnos azonban a szünet – nem csak Shakira miatt, hiszen az ő előadása csupán hétperces volt – csaknem félórásra nyúlt, ami nem tetszett a publikumnak. Egy argentin kisfiú keresetlen szavakkal adott hangot a véleményének:

Ez a Shakira… 30 percig tartott ez a sz.r koncert, ráadásul nem is spanyolul énekelt, hanem angolul…

A döntőt egyébként hosszabbításban 1–0-ra Argentína nyerte meg. Persze olyan nagyon Shakira sem szomorkodott, bár nagyon szurkolt szülőhazája válogatottjának. A keserűségét ugyanis megédesítette a kétmillió dolláros, azaz 717 millió forintos gázsi.

Hét percért nem rossz.

Rovatok