Index Vakbarát Hírportál

Brutális szabálytalanság a magyar válogatott játékosától, első meccsén azonnali piros lapot kapott

2024. július 25., csütörtök 21:00

A Fehérvár hátrányból fordítva 2–1-re győzött csütörtökön az azeri Szumgajit vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A magyar válogatott hátvédjét, Bolla Bendegúzt viszont azonnali piros lappal kiállították első mérkőzésén a Rapid Wien színeiben.

Az azeri Szumgajit, amely csapat még egyetlen európai párharcából sem jutott tovább, húsz perc után ugyan vezetést szerzett, de nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba került, ezt kihasználva a Fehérvár a szünetig a norvég Tobias Christensen góljával egyenlített. 

Nem sokkal a térfélcserét követően Spandler Csaba fejelte a magyarok győztes találatát, így Pető Tamás vezetőedző sikerrel debütált a kispadon.

A visszavágót jövő szerdán, 19 órától rendezik Székesfehérváron, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Bolla Bendegúzt első meccsén kiállították

A magyar válogatott Bolla Bendegúz kiállítása ellenére csapata, a Rapid Wien 2–1-re nyert a Wisla Kraków otthonában a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön. A válogatott Bolla az első félidő hosszabbításában azért kapott piros lapot, mert egy szerelési kísérlet során szerencsétlenül egy lábbal próbálta a labdát elrúgni, és ahogy nem sikerült, a lába továbbment és pont eltalálta az ellenfél térdét. A hátvédnek ez volt az első tétmérkőzése az osztrák csapatban.

A másodosztályban szereplő, de a Lengyel Kupában címvédő krakkóiak keretében még nem szerepelt a kedden igazolt Kiss Tamás. A visszavágót egy hét múlva rendezik Bécsben, a párharc győztesére a szlovák Ruzomberok vagy a török Trabzonspor vár majd.

Ami még a játéknap magyar érdekeltségű mérkőzéseit illeti, a Paks a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében a ciprusi AEK Larnakával meccselt, az odavágón pedig magabiztos előnyt harcolt ki a visszavágóra.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Rovatok