Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a fedélzeten magabiztos lipcsei siker az Aston Villa ellen

2024. augusztus 1., csütörtök 07:26

A Liverpoolhoz hasonlóan az RB Leipzig, a Bundesliga 2023–2024-es idényének negyedik helyezettje is az Egyesült Államokban készül az új évadra. A lipcseiek a New York Giants stadionjában a Premier League negyedik helyezettjével, az Aston Villával találkoztak a túra első mérkőzésén, és 2–0-ra győztek. A kezdőben természetesen helyet kapott Gulácsi Péter és Willi Orbán is.

A New Yorkban lejátszott mérkőzésen óriási volt a hőség, még este kilenckor, a kezdés időpontjában is 29 fokot mértek a Giants stadionjában.

A 2–0-s eredményt hozó mérkőzésen André Silva (17. perc) és Lois Openda (41.) szerezte az RB Leipzig góljait. A 42. perctől tíz emberrel játszott Unai Emery Aston Villája, mert Diego Carlost a második sárgával kiállították az Openda elleni durvaság miatt, pontosabban kakaskodás miatt, közvetlenül a második gól után.

A Lipcse összeállítása a következő volt: Gulácsi – Simakan, Orbán, Klostermann, Bitshiabu – Kampl, Haidara – Ouedraogo, Silva, Openda, Elmas.

Gulácsi Péter egy félidőt védett, a szünetben Vandervoordt váltotta, Willi Orbánnak 72 percet adott Marco Rose vezetőedző.

Rovatok