Index Vakbarát Hírportál

A Paks kettős győzelemmel jutott a Kl-selejtező következő fordulójába

2024. augusztus 1., csütörtök 20:21

A Paks kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Konferencialigában a selejtező következő körébe, miután a selejtező második fordulójában, a múlt heti 3–0-s hazai siker után csütörtökön az idegenbeli visszavágón 2–0-ra kerekedett a ciprusi AEK Larnaca fölé, amely ezúttal nem nevezte a találkozóra magyar légiósát, Gyurcsó Ádámot. Közben az is eldőlt, hogy az örmény Ararat-Armenia lesz a Puskás Akadémia FC ellenfele a selejtező harmadik fordulójában.

A Larnaca ugyan háromgólos hátrányban támadólag lépett fel, de a paksi védelem állta a sarat, illetve Szappanos Péternek is volt néhány védése – írta beszámolójában a Magyar Távirati Iroda. Szűk negyedóra kellett az első magyar lehetőséghez, az viszont nagyobb volt, mint bármelyik ciprusi, de Haraszti Zsolt ziccerben fölé lőtt. Nem sokkal később ugyanő egy bal oldali szabadrúgást váratlanul a rövid sarok felé csavart, amivel annyira meglepte a ciprusiak kapusát, hogy gól született belőle.

A paksi vezetés után hiába maradt a hazai mezőnyfölény, a szigetországiakat érezhetően visszavetette, hogy hátrányba kerültek, ráadásul a magyar csapat a szünet előtt egy szép kontra végén végleg eldöntötte a párharcot, akkor Papp Kristóf volt eredményes.

A második játékrész a Larnaca kapufájával kezdődött, de ezt leszámítva a tetemes előnye birtokában visszahúzódó Paks biztosan őrizte az eredményt, így erre a 45 percre nem maradt igazi izgalom. A ciprusiak kevés, kaput is eltaláló próbálkozását Szappanos védte, így a paksiak váratlanul simán, gólt sem kapva jutottak tovább.

A Paks a montenegrói Mornar együttesével találkozik a következő körben. A párharc első mérkőzésén egy hét múlva a tolnaiak játszhatnak hazai pályán, a visszavágót pedig augusztus 15-én rendezik Podgoricában. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni.

Jó és gólerős formát mutató csapattal találkozik a Puskás Akadémia

A jereváni csapat már a múlt héten, idegenben megalapozta továbbjutását, ugyanis 3–0-ra nyert a moldovai Zimbru Chisinau otthonában a második forduló első mérkőzésén. A csütörtöki visszavágón hasonló magabiztossággal, 3–1-re győzött az Ararat.

A Puskás Akadémiának nem kellett pályára lépnie a második körben, mert kisorsolt ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát anyagi okok miatt kizárta az európai szövetség. A felcsútiak egy hét múlva Jerevánban kezdik a párharcot, augusztus 15-én pedig hazai pályán játsszák a visszavágót.

Ciprusi riválissal találkozik a Fehérvár

A selejtezőben érdekelt harmadik magyar csapatnak, a Fehérvár FC-nek a harmadik fordulóban a ciprusi Omonia Nicosia lesz az ellenfele. A szigetországi csapat múlt héten, hazai környezetben 3–1-re nyert a georgiai Torpedo Kutaiszi ellen, majd a csütörtöki idegenbeli visszavágón is diadalmaskodott, ezúttal 2–1-re.

A Fehérvár az azeri Szumgajitot búcsúztatta úgy, hogy az első, idegenbeli találkozón 2–1-re nyert, majd a szerdai, hazai visszavágón 0–0-ra végzett. A székesfehérváriak idegenben kezdenek jövő csütörtökön.

A Konferencialiga 36 csapatos főtábláján – a Bajnokok Ligájához és az Európa-ligához hasonlóan – ligarendszerben játszanak majd a csapatok. A sorozat fináléját május 28-án Wroclawban rendezik.

Konferencialiga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Továbbjutott: a Paks kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel.

Rovatok