Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel kezdte az új szezont a címvédő Ferencváros

2024. augusztus 3., szombat 18:57

A címvédő Ferencváros 1–0-ra legyőzte a vendég Kecskemétet a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Ferencváros az első perctől fölényben futballozott, azonban helyzeteket sokáig nem tudott kialakítani a szervezetten védekező Kecskemét ellen. 

A vendégek ugyanakkor támadásban teljesen kilátástalan és elképzelés nélküli játékot nyújtottak, felrúgták a labdát Pálinkásnak, akinek egyedül kellett volna megküzdenie a hazai védőkkel.

Az FTC fölénye a játékrész derekán érett góllá, miután Belényesi rossz passzára Traoré csapott le. A vezetés birtokában már jóval veszélyesebb volt a címvédő, de a szünetig nem tudta növelni az előnyét.

A második félidőre sem változott a játék képe, a lila-fehérek hátrányban is kizárólag a védekezésre összpontosítottak, mégis majdnem sikerült egyenlíteniük Dibusz rossz passza után, azonban Lukács kihagyta a helyzetet.

Az amúgy sem magas színvonal alaposan visszaesett, így eseménytelenül teltek a percek. A hajrára ismét mozgalmasabbá vált a mérkőzés, sok hazai helyzetre jutott egy kecskeméti kapufa, de gól nem született, így a Ferencváros minimális különbségű sikerrel kezdte a magyar bajnokságot.

Az újonc Nyíregyháza az MTK otthonában kapott ki 3–0-ra, míg a Diósgyőr – amely már az első percben hátrányba került – a Fehérvár vendégeként szenvedett vereséget.

A fővárosi kék-fehér együttes így két sikerrel indította a szezont, írja az MTI.

Labdarúgás

OTP Bank Liga

2. forduló

Rovatok