Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest a Fehérvár kiütésével szerezte meg első győzelmét a szezonban

2024. augusztus 11., vasárnap 20:24

Az Újpest 4–1-re legyőzte a vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának második vasárnapi mérkőzésén. Korábban az MTK Budapest két büntetőgóllal nyert az újonc Győri ETO otthonában. A játéknap harmadik mérkőzésen a Puskás Akadémia 3–1-re nyert az újonc Szpari ellen.

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, ennek megfelelően az első védenivalója Tóthnak volt. A vendégek első lehetőségére húsz percet kellett várni, de amikor úgy tűnt, hogy kiegyenlítettebbé válik a találkozó, épp akkor szerzett vezetést a hazai csapat, miután Ljujic hajszálpontosan kilőtte a jobb felső sarkot. A bekapott gól nem törte meg a Fehérvárt, de Piscitelli bravúrjának köszönhetően nem sikerült egyenlítenie. A szünet előtti percekben a lila-fehérek megint fölénybe kerültek, ezt kihasználva pedig megtriplázták az előnyüket.

Néhány perccel a térfélcserét követően a fővárosiak Tajti góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben a székesfehérváriak küzdöttek a becsületgólért, azonban Piscitelli védései és a pontatlan befejezések miatt ez eleinte nem jött össze, a hajrában aztán Kovács Patrik fejesével sikerült szépíteni.

Bartosz Grzelak vezetőedző így éppen volt csapata ellen aratta az első sikerét a lila-fehérek kispadján, míg a Konferencia-liga selejtezőjében is érdekelt piros-kékek a csütörtöki, ciprusi 1–0-s vereségüket követően először kaptak ki a bajnokság új idényében.

A játéknap első összecsapásán az MTK Budapest két büntetőgóllal nyert az újonc Győri ETO otthonában, este pedig a Puskás Akadémia 3–1-re legyőzte újonc vendégét, a Nyíregyháza Spartacus csapatát.

Labdarúgás

OTP Bank Liga

3. forduló:

Rovatok