Index Vakbarát Hírportál

18 év után távozik a Barcelonától a klubhűség mintaképe

2024. augusztus 12., hétfő 14:29

Sergi Roberto, az FC Barcelona ikonikus játékosa, érzelmes videóval jelentette be a rajongók számára, hogy 18 év után elhagyja nevelőegyesületét.

A 32 éves középpályás és védő a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy véget vet pályafutásának a katalán csapatnál. Sergi Roberto a Barca La Masia akadémiáján végzett, és 2010-ben debütált a klub első csapatában amelynek csapatkapitánya is volt. A szerződése június végén járt le, de eddig nem született döntés Roberto jövőjéről a csapatnál.

Sergi Roberto pályafutása során számos jelentős sikert ért el a Barcával. A Barcelona színeiben kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, hétszer szerezte meg a spanyol bajnoki címet, és hatszor emelhette a magasba a Király Kupát. Eredményei között kiemelkedik, hogy a spanyol válogatott tagjaként 2016 és 2021 között 11 alkalommal lépett pályára.

A focista az Instagram-oldalán búcsúzott egy videóban, amelynek szövegét az Eurobarca fordította le:

Culék, eljött az idő, hogy köszönetet mondjak azért az útért, amit együtt tettünk meg. A történetem a Barcával 14 éves koromban kezdődött. Az volt az álmom, hogy a gránátvörös-kék mezt viseljem. A Masiában töltöttem a legjobb éveimet tinédzserként, és itt ismertem meg a klub értékeit. Játékosként, és mindenekelőtt emberként fejlődtem, illetve életre szóló barátságokat kötöttem. Az első csapatban töltött 11 évem tele volt egyedi pillanatokkal és tapasztalatokkal, a debütálástól kezdve egészen addig, amíg csapatkapitány lettem. Minden egyes elérhető trófeát megnyertem. A példaképeimmel és a legjobb játékosokkal, edzőkkel voltam egy öltözőben, ez igazi kiváltság. Büszkén távozom. Arra vagyok büszke, hogy mindent beleadtam 18 éven keresztül. A klub és a csapat érdekeit mindig a saját érdekeim felé helyeztem. Büszke vagyok arra, hogy a csapatkapitánya lehettem életem klubjának. 

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, az összes stábnak és a szurkolóknak, hogy ezt a 18 évet a lehető legszebb utazássá tették. És befejezésül, szeretném megköszönni a családomnak, hogy mindig támogattak, mert ez nélkülük nem lett volna lehetséges. Hajrá Barca, mindörökké!

(MTI)

(Ajánlókép: Franck Kessie, nyomában csapattársa, Sergi Roberto a pályán a Real Madrid elleni barátságos mérkőzésen az Allegiant Stadionban 2022. július 23-án. Fotó: Ethan Miller/GettyImages)

Rovatok