Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid és Vinícius Júnior is nemet mondott a labdarúgás történetének legnagyobb üzletére

2024. augusztus 13., kedd 07:40

A Real Madrid labdarúgója, Vinícius Júnior visszautasította az al-Ahli őrületes fizetési ajánlatát, mivel jól érzi magát a spanyol sztárcsapatnál. A hírek szerint a klub elnöke, Florentino Pérez sem mutatott hajlandóságot a brazil szélső elengedésére.

Az asztalra letett ajánlat részeként Vinícius Júnior a 2034-es világbajnokság arca lehetett volna, amit Szaúd-Arábia rendez. Illetve vele reklámozták volna a szaúdi bajnokságot világszerte, az arab ország célja, hogy magához édesgesse a karrierjük csúcsán járó játékosokat.

Helyi sajtóhírek szerint az al-Ahli nagyon szeretné átigazolni Viníciust a Real Madridtól. Egy fokkal érdekesebb, hogy az általában jól értesült Marca is úgy tudja, a spanyol csapat visszautasította a labdarúgás történetének eddigi legnagyobb üzletét.

A 15-szörös BEK/BL-győztes klub egyértelművé tette, hogy nem hajlandó tárgyalni Vinícius Júnior eladásáról. A csatár jelenlegi szerződése 2027-ig érvényes, a kivásárlási árát pedig 1,1 milliárd dollárban határozták meg. A Marca cikke azt sugallja, hogy az al-Ahli hajlandó lenne kifizetni ezt a csillagászati összeget.

Korábban lehetett hallani olyan hangokat, hogy Vinícius Júnior nem túl boldog amiatt, hogy megérkezett az öltözőbe a Paris Saint-Germaint elhagyó Kylian Mbappé.

A brazil játékos viszont kifelé azt kommunikálja, hogy nagyon boldog a spanyol fővárosban, és a Real játékosaként akarja megnyerni az aranylabdát. Hétfőn egy fotót is kitett a közösségi oldalára, hogy bizonyítsa, felhőtlen a viszonya Jude Bellinghammel és Mbappéval.

Ami a transzferrekordokat illeti a labdarúgás történetében, a csúcsot egyelőre Neymar tartja, aki 2017-ben 222 millió euró ellenében igazolt át a PSG-hez a Barcelonától. A vonatkozó lista második helyén Mbappé található, akiért 180 millió eurót kapott a Monaco 2018-ban.

A Real Madrid szerdán az Atalantával csap össze az Európai Szuperkupa döntőjében. A Varsóba vitt finálé 21:00 órakor kezdődik.

Rovatok