Index Vakbarát Hírportál

Királyi bemutatkozás a javából: Mbappé góllal és trófeával debütált a Real Madridban

2024. augusztus 15., csütörtök 07:50

A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte az Európai Szuperkupát: Carlo Ancelotti Bajnokok Ligája-győztes együttese szerda este a varsói összecsapáson 2–0-ra nyert az Európa-ligában címvédő Atalanta ellen.

Az első félidő nem hozott gólt, bár mindkét gárda közel volt a vezetés megszerzéséhez, Éder Militao, a madridiak brazil védője kis híján a saját kapujába fejelt, míg a túloldalon Rodrygo nem sokkal a szünet előtt a kapufát találta el.

A második félidőt Courtois óriási védése vezette fel, majd a Real megszerezte a vezetést: Vinícius egy az egyben könnyedén verte meg ellenfelét a 16-os bal oldalán, az alapvonalról középre tett labdáját pedig Valverde két méterről az üres kapuba passzolta. Egy perccel később a gólpasszt jegyző Vinícius könnyedén eldönthette volna az összecsapást, de a brazil sztár ziccerét Musso hárította.

Ezzel együtt sem kellett sokat várni az újabb Real-gólra, amelyet az elképesztő támadósor, Rodrygo, Vinícius, Bellingham, Mbappé négyes hozott össze. Rodrygo szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, Vinícius kissé pontatlanul passzolt Bellinghamhez, aki viszont már jól továbbított Mbappéhoz, aki estében kilőtte a bal felsőt.

A hajrában már nem változott az eredmény, a Real megérdemelten bővítette fantasztikus trófeagyűjteményét. A spanyol sztárcsapat története során hatodszor hódította el a trófeát, ezzel immáron egyedül áll az örökrangsor élén. A madridiaknál góllal debütált új csapatában a francia világbajnok Kylian Mbappé.

UEFA Európai Szuperkupa, döntő 

Rovatok