Index Vakbarát Hírportál

A magyar futballválogatott csatára már tudja, mi vár rá, miután felhagy az élsporttal

2024. augusztus 17., szombat 14:30

A magyar labdarúgó-válogatott támadója, Ádám Martin hosszabb lélegzetvételű interjút adott a Sportbible nevű angol hírportálnak. A Görögországba igazoló játékos többek között aról is beszélt, hogy tudatosan készül az aktív pályafutása utáni életre.

A Sportbible felidézte, hogy a nyári Eb alatt Ádám Martin internetes szenzáció lett robosztus testfelépítése miatt. A magyar támadó most megismételte, hogy nem foglalkozik a negatív hangvételű kommentekkel. Elismerte, hogy „nagydarab” srác, de büszke arra, hogy sikerült javítania a végsebességén, és leszögezte, hogy nem túlsúlyos.

Miután Pakson elkezdte ontani a gólokat, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Luton Town is szerette volna őt átigazolni, a transzfer végül legnagyobb bánatára nem jött létre.

Sajnos a foglalkoztatási szabályok miatt nem csatlakozhattam a klubhoz. A mai napig Anglia az álmom. Gyalog is mennék oda, ha jönne egy ajánlat a Championshipből. A lelkes szurkolók mellett a sok egy az egy elleni párharc is vonz engem, a fizikális játék passzol a stílusomhoz

– árulta el a „Magyar Viking” becenévre hallgató center.

Ádám Martin júliusban kötött kétéves szerződést a görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripolisz labdarúgócsapatával. A magyar játékos azt mondta, már nagyon várja az új kihívást.

„Szeretném megmutatni, hogy különböző bajnokságokban is tudok gólokat szerezni. És ott van a 2026-os világbajnokság. Nagy álmom válna valóra, ha Magyarországot képviselhetném a tornán” – fogalmazott Ádám Martin, aki az interjú végén megjegyezte, a jövőre vonatkozó tervei jelentősen eltérnek egy tipikus futballistáétól.

„Rengeteg tervünk van a családdal a jövőre nézve, egy dolog biztos: a futballkarrierem befejezése után a falusi élet vár rám” – nyilatkozta a csatár.

Rovatok