Index Vakbarát Hírportál

Kórházba rohantak a Man. United korábbi játékosával, miután brutális ütést mértek a fejére

2024. augusztus 17., szombat 21:07

Az élvonalbeli francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lille középpályását, Angel Gomest kórházba kellett vinni, miután súlyos fejsérülést szenvedett a Reims elleni bajnokin.

A Manchester United korábbi játékosát a mérkőzés 11. percében tarolta le a Reims védője, Amadou Kone, akit aztán a játékvezető kiállított a brutális megmozdulásért.

A játékosok azonnal jelezték az orvosi stábnak, hogy nagy a baj. Majd a csapattársak kört alkottak Gomes körül, hogy a kamerák ne tudjanak felvételt készíteni a földön fekvő futballistáról.

Miközben az orvosok tették a dolgukat, a hazai és vendégszurkolók Gomes nevét skandálták. A 23 éves játékost végül hordágyra tették és levitték a pályáról.

A Lille a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Gomes később visszanyerte az eszméletét, de elővigyázatosságból bevitték őt a kórházba, írja a BBC.

A mérkőzés a 45. percben kezdődött újra, az első félidő végén 34 percet hosszabbított a játékvezető.

A Londonban született Gomes 2006-ban, hatévesen csatlakozott a Unitedhez, majd 2017 májusában mutatkozott be a Premier League-ben a Crystal Palace ellen (Wayne Rooney cseréje volt a 88. percben).

Gomes – aki 2021 és 2023 között 18-szor lépett pályára az angol U21-es válogatottban – 2020 augusztusában írt alá a Lille-hez.

Rovatok