Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel kezdte a Liverpool a PL új idényét, Szoboszlai főszerepet játszott a sikerben

2024. augusztus 17., szombat 15:27

A Liverpool az újonc Ipswich Town otthonában vágott neki az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2024–2025-ös idényének. A vendégek végül 2–0-ra nyertek, a második gól előtt Mohamed Szalah Szoboszlai Dominikkal játszott össze szépen.

A Liverpool új edzővel vágott neki az idénynek, Arne Slot nehéz örökséget vett át, hiszen a sikerkovács Jürgen Klopp közel kilenc év után távozott a kispadról.

Az előző idény bronzérmese eléggé álmoskásan kezdte az új szezont, a harcos Ipswich az első félidőt megúszta kapott gól nélkül.

A fordulás után viszont sebességet váltott a Liverpool, amit a vendéglátók nem tudtak lekövetni. A 60. percben Trent Alexander-Arnold zseniális indítása után Mohamed Szalah szolgálta ki önzetlenül Diogo Jotát, aki nem hibázott öt méterről.

Öt minutummal később Szoboszlai Dominikkal játszott össze az egyiptomi támadó, aki aztán kilőtte a jobb alsó sarkot.

A kék mezes játékosok a meccs végére teljesen elkészültek az erejükkel, akár nagyobb vereségbe is belefuthattak volna, de a szerencse sokszor velük volt, illetve a Pool játékosai is dekoncentrálttá váltak a biztos előny tudatában.

Több gól nem született, a liverpooliak a Brentford csapatát látják vendégül a második fordulóban, az Ipswich pedig a bajnoki címvédő Manchester Cityhez utazik, bombameglepetés lenne, ha akár egy pontot is sikerülne szereznie.

Péntek este a Manchester United házigazdaként 1–0-ra legyőzte a Fulhamet a Premier League új idényének nyitómeccsén.

A győztes találatot a nyáron szerződtetett és a 60. percben csereként beállt, holland válogatott Joshua Zirkzee szerezte a szintén menet közben bevetett argentin Alejandro Garnacho beadásából a 87. percben.

Labdarúgás

Premier League

1. forduló

Vasárnap játsszák:

Hétfőn játsszák:

Rovatok