Index Vakbarát Hírportál

Füstbombával trollkodtak a Fradi-szurkolók az Újpest-táborban

2024. augusztus 18., vasárnap 16:02

A szombati rangadó során a Ferencváros (Fradi) 1-0-s győzelmet aratott az Újpest ellen, köszönhetően a hosszabbításban szerzett gólnak. Az NB I-ben kiemelkedő fontosságú mérkőzés mindkét szurkolótábort különleges előkészületekre sarkallta, azonban a találkozó nem volt mentes az incidensektől.

Ahogy a 444 megírta, a második félidő elején a játékot füstbombák miatt kellett megszakítani, a legnagyobb feltűnést egy távirányításos füstbomba keltette, amit a Fradi-szurkolói hoztak működésbe az Újpest táborában.

Az esetről az FTC legnagyobb ultracsoportja, a Green Monsters egy videót is feltöltött, amit a Hungarian Fanatics szurkolói csoport is megosztott.

A felvételen egyértelműen látható, hogy valaki közvetlenül az Újpest-szurkolók mellett, valamint a látszólag unott rendező szeme láttára üti be a távirányítóba az „ACAB” kódot (az „all cops are bastards” rövidítése, magyarul: „minden zsaru fattyú”).

(Ajánlókép: Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Ferencváros TC – Újpest FC-mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 17-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok