Index Vakbarát Hírportál

Haaland ismét betalált, a Brentford Toney nélkül is győzött

2024. augusztus 18., vasárnap 21:13

A Premier League 2024–2025-ös szezonja izgalmas nyitófordulót hozott. A Brentford Ivan Toney nélkül is 2–1-re győzte le a Crystal Palace-t, míg a Manchester City 2–0-ra nyert a Chelsea otthonában, Erling Haaland újabb nyitófordulós góljával.

A Brentford Ivan Toney távollétében is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és 2–1-re legyőzte a Crystal Palace-t. Thomas Frank menedzser elárulta, hogy több klub is érdeklődik az angol válogatott csatár iránt, így Toney kimaradt a keretből. A mérkőzés első felében a Palace volt veszélyesebb, Eberechi Eze szabadrúgása révén majdnem megszerezte a vezetést, de a bíró szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólt.

A 26. percben Bryan Mbeumo találata révén a Brentford szerezte meg a vezetést. A második félidőben a Palace egy szerencsés góllal egyenlített, de a Brentfordnak a 76. percben sikerült visszaszereznie az előnyt, amikor Yoane Wissa értékesítette a kipattanót. A Crystal Palace próbálkozott az egyenlítéssel, de nem tudtak újabb gólt szerezni, így a mérkőzés 2–1-es Brentford-győzelemmel zárult.

Haaland újabb nyitófordulós gólja

A Manchester City 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t a Stamford Bridge-en, köszönhetően Erling Haaland és Mateo Kovacic góljainak. A City több alapemberét is nélkülözte, köztük Phil Fodent és Kyle Walkert, valamint a sérült Rodrit. Enzo Maresca, a Chelsea új menedzsere támadóan küldte pályára csapatát, de a City szerzett vezetést a 18. percben, amikor Bernardo Silva passzát Haaland váltotta gólra.

Az első félidő végén a Chelsea egyenlíthetett volna, de Nicolas Jackson les miatt érvénytelenített gólt szerzett. A második félidőben mindkét csapat kihagyott néhány helyzetet, ám a mérkőzés véglegesen a 84. percben dőlt el, amikor Mateo Kovacic remek távoli lövéssel vette be a Chelsea kapuját.

(Ajánlókép: Erling Haaland Marc Cucurella ellen a Chelsea FC–Manchester City FC Premier League-mérkőzésen a Stamford Bridge-en 2024. augusztus 18-án, Londonban. Fotó: Joe Prior/Visionhaus/Getty Images)

Rovatok