Index Vakbarát Hírportál

Súlyos sérülés után kórházban éjszakázott a Lille középpályása

2024. augusztus 18., vasárnap 17:53

A Lille labdarúgócsapatának középpályása, Angel Gomes, súlyos fejsérülést szenvedett a Stade de Reims elleni szombat esti francia bajnoki mérkőzésen, amelynek következtében elvesztette az eszméletét és kórházba került.

A mérkőzés első fordulójában, a 11. percben, a 23 éves Angel Gomes ütközött a Reims középpályásával, Amadou Konéval. Az ütközés után több mint 30 percen keresztül feküdt a füvön eszméletlenül. Az orvosi stáb hosszú ideig ápolta a játékost, mielőtt hordágyon levitték volna a pályáról.

A Manchester United korábbi játékosát mindkét csapat szurkolói a nevét skandálva búcsúztatták. Konét az esetet követően kiállították, és a játékvezető 34 percet hosszabbított az első félidőben.

A Lille végül 2-0-ra nyerte meg a találkozót. A mérkőzés után a klub elnöke, Olivier Letang elmondta, hogy Gomes a körülményekhez képest jól van, de az éjszakát a kórházban kellett töltenie további vizsgálatok miatt. 

Bruno Genesio, a Lille vezetőedzője, hangsúlyozta, hogy azonnal tudta, a sérülés súlyos. Rendkívül zavarta, hogy az orvosi stáb nem ment elég gyorsan a pályára. Elmondta, hogy néhány játékos könnyeivel küzdött, miközben körbeállták a sérült Gomes-t, hogy a kamerák ne mutathassák őt.

Genesio elárulta, hogy Gomes humorérzéke megmaradt a sérülés ellenére is.

Angel megkérdezte, hogy játszhat-e jövő szombaton. Jó jel, hogy megőrizte a humorérzékét. A mérkőzés másodlagos volt ma este

– mondta az edző.

(MTI)

(Ajánlókép: Angel Gomes a Fenerbahce – Lille FC Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének mérkőzésén az Ulker Stadionban 2024. augusztus 13-án, Isztambulban, Törökországban. Fotó: Ahmad Mora/Getty Images)

Rovatok