Index Vakbarát Hírportál

Kitartóan küzdöttek, de így is megverte a Nyíregyházát a hazai terepen játszó Paks

2024. augusztus 18., vasárnap 21:03

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójának utolsó előtti meccsén az idényt győzelemmel kezdő Nyíregyháza sorozatban harmadszor kapott ki az élvonalban, míg a Paks szezonbeli második hazai bajnokiját is 2–1-re nyerte meg.

A Bank Liga negyedik fordulójának végéhez közelítünk, vasárnap először a Fehérvár és Zalaegerszeg mérkőzött meg, 1–1-es döntetlent játszottak kora délután. Most legutóbbi szezonban második helyen végzett Paks a Nyíregyháziakkal küzdött meg, az este pedig az MTK-Puskás Akadémia meccsét várhatjuk.

Egyébként a Paks, amely a MOL Magyar Kupa 2023–2024-es szezonjának kupagyőztese, a jövő héten a cseh Mlada Boleslav ellen száll harcba a Konferencia-liga főtáblájáért. A sorozatterhelés miatt két pihenőnapot kaptak a paksi játékosok az újonc elleni találkozó előtt.

Paks és Nyíregyháza 2015 februárja után találkozott újra élvonalbeli bajnokin. Gyorsan, már az első lehetőségét kihasználva vezetést szerzett a házigazda: jobboldali szöglet után a megcsúsztatott labdát a 100. paksi meccsét játszó Kinyik továbbította négy méterről a kapuba.

Az aktívabban futballozó Paks akarata érvényesült, de az egykor Pakson futballozó Tamás egy kényszerítő után – némi meglepetésre – egyenlített. Kovácsréti is betalált a vendégek közül, de lesről. Bese nagy védésével ugyan őrizte a döntetlent a Nyíregyháza, ám a Paks a szünet előtt újra vezetést szerzett, amikor Silye külsővel, kapásból lőtt védhetetlenül a kapuba.

A fordulást követően ismét harcos szellemiségben igyekezett egalizálni a nyírségi alakulat, ám nem járt sikerrel, a Paks pedig visszavette az irányítást. A hajrára valamelyest visszaesett az iram, és egy összefejelés miatti ápolási szünet is megtörte a ritmust. A vendéglátók a hajrában Zimonyi révén újabb gólt szereztek, ám azt les miatt nem adta meg a játékvezető. A nyírségiek próbálkoztak ugyan a végjátékban, de nagy helyzetet már nem tudtak kidolgozni.

(MTI)

(Ajánlókép: Szabó Bálint, a Paks második góljának szerzője ünnepel a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében játszott Paksi FC–Mornar mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. augusztus 7-én. Fotó: Vasvári Tamás/MTI)

Rovatok