Index Vakbarát Hírportál

Az MTK legyőzve, továbbra is százszázalékos teljesítménnyel hasít a Puskás Akadémia

2024. augusztus 19., hétfő 10:43 | aznap frissítve

A Puskás Akadémia 1–0-ra legyőzte a három forduló után szintén pontveszteség nélkül álló, vendég MTK Budapestet vasárnap, az OTP Bank Liga 4. fordulójának zárómérkőzésén. Ezzel továbbra is veretlenül folytatja szereplését az idei szezonban, az MTK Budapest most először szenvedett vereséget az idényben.

Az OTP Bank Liga negyedik fordulója vasárnap lezárult, az utolsó napon Fehérvár és Zalaegerszeg egy döntetlen, 1–1-es eredményt hozott, amíg Paks sikeresen legyőzte Nyíregyházát 2–1-re. A felcsúti Puskás Akadémia együttese pedig az utolsó mérkőzéssel átvette az első helyet a tabellán az MTK-tól. 

 A két százszázalékos együttes rangadóját nagy elánnal kezdte a Puskás Akadémia, ám sok helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani, az első félidő közepére pedug kiegyenlített mezőnyjáték alakult ki. Artem Favorov két veszélyes lövését is sikeresen védte Demjén Patrik. A félidő vége felé magára talált az addig keveset mutató MTK, amely Robert Polievka révén kapufáig is eljutott.

Jonathan Levi gólja döntött az MTK Budapest ellen

 A felcsúti csapat 4-2-3-1-es hadrendben játszott, Hornyák Zsolt vezetőedző korábbi nyilatkozatának megfelelően cserélte a játékosokat. Az első félidő 0–0 döntetlen állással zárult le.

A szünet után a vendégek fehér mezével könnyen összetéveszthető, világoskék szerelésüket sötétkékre cserélő hazaiak szerezték meg a vezetést, Jonathan Levi volt eredményes, kihasználva az MTK védelmének hibáját. A gólt megelőzően Nagy Zsombor, aki sérülés miatt maszkban játszott, arcára pattant a labda, ami megzavarta az MTK védekezését. Ezután Nagy Zsombor már nem folytatta a játékot, helyére Kocsis Gergő állt be.

A folytatásban a cserepadról Horváth Dávid pályára küldte Molnár Rajmundot és Stieber Zoltánt, ezzel a fővárosi gárda igyekezett nyomást helyezni a hazai védelemre, amely azonban jól reagált erre, és magabiztosan őrizte meg a megszerzett előnyt.

Az MTK nagy nyomást helyezett a felcsútiakra, Stieber Zoltán és a vendégek többi próbálkozása sem hozta meg az egyenlítést. A felcsútiak stabilan védekeztek, és megőrizték előnyüket, a meccs végeredménye 1–0 lett, így a Puskás Akadémia négy forduló után hibátlan teljesítménnyel, tizenkét ponttal vezet.

(MTI)

(Ajánlókép: Jonathan Levi [Puskás Akadémia] és Jairo Samperio [Budapest Honvéd] küzd a labdáért a Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC OTP Bank Liga-mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. március 5-én, Budapesten. Fotó: Laszlo Szirtesi / Getty Images)

Rovatok