Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo villámgyorsan hódította meg a YouTube világát is

2024. augusztus 22., csütörtök 11:49

Cristiano Ronaldo a sportvilág titánja, akit széles körben minden idők egyik legnagyobb futballistájának tartanak, több mint 900 millió közösségimédia-követőjével már most is hatalmas befolyással bír az interneten. Ronaldo azonban most egy merész lépést tett, hogy tovább erősítse globális szupersztár státuszát – saját YouTube-csatornát indított. A futballsztár betekintést ígér mind a szakmai, mind a családi életébe.

A 39 éves, ötszörös aranylabdás játékos a szaúd-arábiai al-Naszrben játszik, és több mint két évtizede képviseli Portugáliát nemzetközi tornákon.

A Real Madrid és a Manchester United korábbi játékosa számára a közösségi média eddig sem volt ismeretlen terep, 112,5 millió követője van az X-platformon, 170 millió a Facebookon és 636 millió az Instagramon, amelyen magáénak tudhatja a második legtöbb követővel rendelkező oldalt az egész platformon, csak az Instagram saját oldala előzi őt meg.

Az új YouTube-csatornája, amely egyszerűen az „UR · Cristiano” nevet viseli, tegnap indult útnak, és gyorsan rekordokat döntött. Már az első 90 percben átlépte az 1 millió feliratkozót – ez az eddigi legkevesebb idő, ami alatt egy új YouTube-csatorna valaha is elérte ezt a mérföldkövet, négy órával a csatorna rajtolása után már 5 millió feliratkozója volt.

Ez a szám pedig folyamatosan nő, megközelítőleg 20 órával a csatorna létrejötte után a 16 milliót is meghaladja a feliratkozók száma – a focista csatornájának népszerűségére valószínűleg a YouTube is fel volt készülve, hisz a portugál futballsztár már tegnap a kezében tartotta az egymillió feliratkozóért járó YouTube-aranygombot (vagyis gold button), amiről már videót is készített a csatornára.

Tekintettel arra, hogy a YouTube által megjutalmazott következő mérföldkő a tízmillió feliratkozóért járó gyémánt díj, alig kell várnia, hogy azt is a keze közé kaphassa.

A csatornán Ronaldo azt ígérte, hogy a rajongóknak soha nem látott betekintést nyújt az életébe, és nemcsak a futballról, hanem a családjáról, a wellnessről, a táplálkozásról, a felkészülésről, a felépülésről, az oktatásról és az üzletről is készít majd tartalmat.

Mindig is élveztem, hogy a közösségi média által ilyen erős kapcsolatot ápolok a rajongókkal, a YouTube-csatornám pedig még nagyobb platformot biztosít ehhez, és még többet tudhatnak meg rólam, a családomról és a nézeteimről sokféle témában

– mondta Ronaldo a csatorna indításának bejelentésében.

Ronaldo megjelenése a platformon rávilágít, hogy a YouTube mennyire fontos felületté vált a sportolók, hírességek és más közszereplők számára, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessenek rajongóikkal. 

(Ajánlókép: Cristiano Ronaldo a Portugália–Szlovénia-mérkőzésen az UEFA EURO 2024 16. fordulójában a Frankfurt Arénában 2024. július 1-jén. Fotó: Justin Setterfield / Getty Images)

Rovatok