Index Vakbarát Hírportál

Közeleg a magyar válogatott középpályásának visszatérése, ősszel már futballozna

2024. augusztus 26., hétfő 13:17

A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár 36-szoros válogatott középpályása, Kalmár Zsolt súlyos sérülése után hamarosan már a társakkal együtt készülhet, és a tervek szerint az ősszel már tétmérkőzésen is pályára léphet – derül ki az EM Sports Consulting hírleveléből.

A Fehérvár FC középpályása tavaly nyáron szerződött az együtteshez, remekül kezdte a 2023–2024-es idényt, 12 tétmérkőzésen 3 gól és 6 gólpassz volt a mérlege, ám a Kecskemét elleni novemberi bajnokin megsérült, és elkerülhetetlenné vált a térdműtét.

A rehabilitáció a megfelelő ütemben halad, az első három hónapban gyógytornára járt, majd fokozatosan következtek a súlyzós edzések és a különböző futógyakorlatok. Amennyiben a felépülés hasonlóan folytatódik, a középpályás az őszi idény folyamán ismét pályára léphet a Fehérvárban.

„Az elmúlt másfél hétben elkezdtem a futásokat és a labdás edzéseket a pályán – idézi az EM Sports Kalmár Zsolt szavait. – Heti szinten fel van építve a program, a futásos, labdás tréningnek, illetve a konditermi edzések váltogatják egymást. Hamarosan következhetnek az irányváltások és a sprintek, reményeim szerint már csak hetek kérdése, és ismét a társakkal készülhetek. Ám semmit sem szeretnék elsietni. A műtét után a korábban érzett fájdalom szerencsére teljesen eltűnt, de hét hónap rehabilitáció után is azt mondom, hogy a fokozatosság és a türelem a legfontosabb.”

(Borítókép:  Szoboszlai Dominik (b) és Kalmár Zsolt, a győztes magyar válogatott tagjai a labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország–Bulgária-mérkőzés után a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Magyarország–Bulgária 3–0. Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Rovatok