Index Vakbarát Hírportál

Keretet hirdetett az NL-re a magyarok ellen készülő német labdarúgó-válogatott

2024. augusztus 29., csütörtök 10:49

A Nemzetek Ligájában a magyar válogatottal egy csoportban szereplő Németország kihirdette keretét a szeptemberi két mérkőzésre. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány csapata szeptember 7-én a magyar válogatottal, majd három nappal később a hollandokkal meccsel.

Első mérkőzéseire készül az Európa-bajnokságot követően a német válogatott, így keretének már nem tagja a visszavonuló Toni Kroos, Manuel Neuer, Thomas Müller és Ilkay Gündögan sem. Rajtuk kívül most nem kapott válogatott meghívót Antonio Rüdiger, a Real Madrid védője, aki pihenőt kapott Nagelsmanntól, de visszakerült a keretbe az Eb-ről az utolsó pillanatban lemaradó Aleksandar Pavlovic. 

Általánosságban elégedettek voltunk az Európa-bajnokságon szereplő futballisták teljesítményével, ezért is épül rájuk a torna utáni első keret. Az egyetlen új játékos Angelo Stiller, aki az előző idényben nagyon jól játszott a Stuttgartban, és az új kiírást is biztatóan kezdte. Ilkay Gündogan és Toni Kroos személyében két fontos játékos helyettesét kell megtalálunk a középpályán, első feladatnak ez most elég is

– nyilatkozta Julian Nagelsmann a kerethirdetés után a szövetség honlapján.

A NÉMET LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

A német válogatott két szeptemberi NL-mérkőzése

Rovatok