Index Vakbarát Hírportál

Szexuális visszaélés miatt kell bűnhődnie a spanyol futballistának

2024. szeptember 12., csütörtök 15:12

Szexuális visszaélés vádjában bűnösnek találták a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Celta Vigo korábbi csapatkapitányát, Hugo Mallót.

A 33 éves spanyol játékos 2019-ben egy Espanyol elleni bajnoki mérkőzésen érintette meg az ellenfél kabalájaként dolgozó nő mellét, annak beleegyezése nélkül.

A spanyol játékost egy nappal az eset után jelentette fel az áldozat, majd néhány hónappal később be is idézték vallomástételre, ahol a játékos minden őt érő vádat tagadott az üggyel kapcsolatban.

A bírói végzés szerint a spanyol jobbhátvédnek mindent figyelembe véve nagyjából hatezer eurót (mintegy 2,4 millió forintot) kell fizetnie áldozatának. A játékos jogi csapatának tíz napja van a fellebbezni, amit a spanyol As szerint meg is fognak tenni.

Hugo Mallo saját nevelésként került fel a Celta Vigo első csapatába 2009-ben, ahol a következő 14 szezonban 449 mérkőzésen lépett pályára klub színeiben. Jelenleg a görög Árisz csapata foglalkoztatja, ahol ebben a szezonban csapata mindhárom bajnokiján kezdőként lépett pályára.

Nem ez az első szexuális abúzust magába foglaló eset, ami az elmúlt hetekben megrázta a spanyol sajtót. Az előző héten a Valencia csapatában kölcsönben játszó Rafa Mirt vádolta meg két nő azzal, hogy egy barátjával szexuálisan bántalmazták őket.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Denis Doyle/Getty Images)

Rovatok