Index Vakbarát Hírportál

Megnyugodhatnak az Arsenal szurkolói, hosszabbított a sikerek kovácsa

2024. szeptember 12., csütörtök 10:26

Új szerződést írt alá Mikel Arteta, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal csapatának vezetőedzője. A spanyol tréner 2027-ig kötelezte el magát az „ágyúsoknál”, ezzel elhessegetve minden távozásával kapcsolatos pletykát.

A 42 éves vezetőedző így további három évig biztosan Londonban marad, ami nagy megkönnyebbülés lehet a 13-szoros bajnokcsapat szurkolóinak.

Az angol topcsapat még 2019-ben nevezte ki vezetőedzővé egykori játékosukat, aki több éven át erősítette a Manchester Citynél Pep Guardiola stábját.

A londoni csapat sokak által ellenzett döntése kifizetődni látszik, hiszen Arteta irányítása alatt hat év után ismét Bajnokok Ligájában szerepelhetett az együttes, illetve az elmúlt hét évben hatszor bajnokságot nyerő Manchester City legerősebb kihívója lett.

Bár Mikel Arteta felé továbbra is töretlen a bizalma az angol csapatnak, a spanyol azonban így sem lehet feltétlenül boldog, hiszen rengeteg hiányzóval kell majd számolnia a következő időszakban.

Míg Declan Rice eltiltás miatt kényszerül kihagyni a következő, Tottenham Hotspur elleni észak-londoni derbit, az elmúlt két hétben az együttes a csapatkapitány Martin Ödegaard-t, Riccardo Calafiorit és Mikel Merinót is elvesztette kisebb nagyobb sérülések következtében.

Rovatok