Index Vakbarát Hírportál

„Viktornál gyengébb futballistákért röpködtek az euró 100 milliók”

2024. szeptember 12., csütörtök 15:45

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot megnyerő Sporting CP elnöke, Frederico Varandas arról beszélt a Thinking Football Summiton, hogy a svéd válogatott Gyökeres Viktornál gyengébb futballistákért is reppentek az euró 100 milliók az átigazolási piacon.

Az előző idény bajnoki címével kapcsolatban elmondta: Hittek abban, hogy a két nagy rivális (Benfica, Porto) elleni versenyfutásból győztesen kerülhetnek ki, és a remek szezon végére az aranyérem ezt bizonyította is.

A duplázás lehetőségét firtató kérdésnél azt felelte, hogy ha ezt akár csak hat évvel ezelőtt bárki megkérdezi, azt feltételezhették volna, hogy másik bolygóról jött, de 19 év kihagyás után a legutóbbi négy kiírásból kétszer is bajnokok lettek, ez pedig bizonyítja a Sporting felemelkedését.

Ahogyan az is, hogy az együttes sztárcsatárát olyan klubokkal hozták szóba az elmúlt hónapokban a nemzetközi sajtóban, mint az Arsenal vagy éppen a Liverpool.

Az elmúlt egy év legeredményesebb futballistájának számító Gyökeres Viktor szerződésében lévő kivásárlási záradékot senki sem aktiválta – egyelőre.

A 100 millió eurós kivásárlási érték függ a játékos korától, az időzítéstől, és attól, hogy egynél több klub van-e versenyben az átigazolásért. Láttam gyengébb játékosokat elkelni 100 millió euró felett, és remek futballistákat ennél kevesebbért váltani. A Sporting örül neki, hogy Viktor itt van. Erős a csapatunk, és Viktor tudja, hogy Pedro Goncalves és Trincao személyében két kiváló szárnysegédje van a széleken

– mondta a klubelnök.

Az tény, hogy a szélsők veszélyességére sem lehet panasz, hiszen Pedro Goncalves az előző idényben 18 gólja mellett 17 gólpasszt osztott ki, ebben az évadban öt fellépésen 4+4-gyel áll, Trincao pedig az előző szezon 10+10-es termése után most 5 meccsén 2 gólt jegyzett.

(Borítókép: Pedro Loureiro / Eurasia Sport Images / Getty Images)

Rovatok