Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy szurkoló a Real Madrid mérkőzése előtt

2024. szeptember 15., vasárnap 14:48

Szombat késő este a címvédő Real Madrid kétgólos győzelmet aratott a Real Sociedad vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) ötödik fordulójában. Vasárnap aztán több spanyol és nemzetközi médium is beszámolt arról, hogy a kezdőrúgás előtt egy szurkoló életét vesztette a baszk csapat stadionjában.

A helyi rendőrség nyomozást indított, miután szombaton egy férfi halálos fejsérülést szenvedett San Sebastiánban, a Reale Arena nevű stadionban, ahol a Real Sociedad–Real Madrid mérkőzést játszották, írja a Marca.

A lap azt írja, hogy a baszk katasztrófavédelmet szombat este 20 óra 50 perc körül értesítették arról, hogy egy személy súlyosan megsérült a helyszínen.

A baszk klub egyik szurkolója a stadionba lépve átesett a kerítésen az 5-ös kapu közelében, és a fejére esett. A mentők gyorsan reagáltak, és bevitték azonnal a kórházba a sérültet, aki aztán belehalt a fejsérülésébe.

Mély sajnálattal értesültünk az egyik szurkolónk haláláról. A klub legmélyebb részvétét fejezi ki az elhunyt családjának és barátainak

– írta közleményében a Real Sociedad.

A csapat játékosai a Mallorca ellen fekete karszalagot viselnek, a következő hazai bajnoki előtt pedig a játékosok és szurkolótársak egyperces gyászszünettel tisztelegnek az elhunyt férfi emléke előtt, tette hozzá a klub.

A Real Madrid két büntetővel diadalmaskodott baszk riválisa otthonában, az elsőt a brazil Vinícius Júnior, a másodikat a francia Kylian Mbappé értékesítette, utóbbi a nyári átigazolása óta hatodik találkozóján a negyedik gólját lőtte.

A Bajnokok Ligája-győztes fővárosiak a sikerükkel megőrizték a veretlenségüket, ráadásul két döntetlen után először nyertek idegenben a La Liga új szezonjában, írja az MTI.

Rovatok