Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool egykori rekordigazolása 35 évesen a francia negyedosztályba szerződött

2024. szeptember 18., szerda 18:33

A Bordeaux labdarúgócsapata négy évre szóló megállapodást kötött Andy Carroll-lal, a West Ham United és a Newcastle United korábbi kiválóságával, a Liverpool egykori rekordigazolásával. A 35 éves center csillaga már régóta leáldozóban van, ezúttal a negyedosztályba sorolt, immár amatőr klubként funkcionáló Bordeaux-ban kamatoztathatja képességeit, ahol kilátásba helyezték edzői karrierjének elindítását is.

A patinás, hatszoros bajnok, korábban válogatott játékosok sorát foglalkoztató francia csapat 2022-ben búcsúzott az élvonaltól, majd hiába végzett a másodosztály legutóbbi kiírásában a középmezőnyben, idén nyáron gazdasági szabálytalanságok miatt kizárták, és visszaminősítették a harmadosztályba. Július végén már az volt a hír, hogy a jövőben nem profi, hanem amatőr klubként működnek, edzőközpontjukat pedig határozatlan időre bezárják. Augusztus elején azonban a csőd miatt újabb osztállyal sorolták vissza a klubot. Itt kezd új életbe Andy Carroll.

A 35 éves, remek felépítésű csatár 2010 és 2012 között kilenc alkalommal szerepelt az angol válogatottban, kétszer volt eredményes.

Klubkarrierje során megfordult több angol csapatban (Newcastle United, Preston North End, Liverpool, West Ham United, Newcastle United, West Bromwich Albion), 2011-ben a liverpooliak az akkor klubrekordot jelentő 35 millió fontot sem sajnáltak a megszerzéséért, hogy pótolják vele a spanyol kulcsembert, a Chelsea-hez szerződött világbajnok és Európa-bajnok Fernando Torrest. Carroll aztán messze nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket a Poolnál.

Carroll a közelmúltban már hónapokat volt klub nélkül, 2021-ben és 2022-ben némi kivárás után a Reading dobott neki mentőövet.

Piaci értéke az évek alatt alaposan megkopott, tavaly nyáron, amikor a Readingtől a francia Amiens-hez igazolt, a transfermarkt.de adatai alapján már csak 300 ezer eurót ért. Az eltelt egy évben pedig abból is veszített további 50 ezret...

A francia másodosztály előző idényében 28 meccsen 4-szer volt eredményes, a most zajló szezonban már négyszer játszott az Amiens együttesében, ahol ezeken összesen 151 percet töltött a pályán, gólt még nem szerzett.

Ajánlókép: Andy Carroll tavaly márciusban, a Reading játékosaként a Sheffield United elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: Warren Little/Getty Images)

Rovatok