Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai akár a mezőny legjobbja lehetett volna, ha jobban ügyel a labdára

2024. szeptember 18., szerda 05:57

Végre megvan Szoboszlai Dominik első gólja a szezonban, tétmeccsen! Kedden a Liverpool a San Siróban 3–1-re leiskolázta a Milant, és honfitársunk lőtte a vendégek harmadik gólját egy szemmel is alig követhető villámgyors akció végén. Az osztályzatokra nem lehet panasz, és ha nincs a sok elszórt labda, Szobo a mezőny legjobbja lehetett volna.

Sok tekintetben megszokott játékával rukkolt ki Szoboszlai Dominik a Liverpool Bajnokok Ligája-nyitányán a San Siro Stadionban az AC Milan ellen. Megszokott, mert embertelenül sokat robotolt, és sajnos megszokott, mert sokszor elpasszolta magát. 

A gólja így is látványos volt, a letámadásokban most sem volt párja, és befutotta az egész pályát. Mint rendesen. És olykor az ellenfélhez passzolt. Mint rendesen.

De sokkal több volt a pozitívum, mint a negatívum, ahogy az az osztályzatokon is tetten érhető.

Goal.com: 7. Néha lelassította a Liverpool támadásait, mígnem a 67. percben egy csinos kombináció végén belőtte Gakpo gólpasszát. Ja, és a támadás is tőle indult!

Liverpoolecho.co.uk: 7. Jól vett részt a letámadásban, pontosan is passzolt, de mintha sokáig a játék perifériáján maradt volna. A gólja azonban gyönyörű volt Gapko remek száguldása után. Arne Slot sok gólt kért, és a csapat, benne Szoboszlai, teljesítette a kérést.

 Thisisanfield.com: 7. Ha valamit nem lehet elvitatni Szoboszlaitól, az a munkakedve. Hihetetlenül jól futja be a pályát, és folyamatosan nyomás alatt tartja az ellenfelet. Ahogy kedd este is. Ugyanakkor frusztrálja az embert, ha nála van a labda. Félrecsúszott passzok, a társak meg nem értése tönkreteszi a támadásokat és visszajuttatja a labdát az ellenfélnek. Becsületére legyen mondva, amikor Slot a meccs előtt jelezte, növekednie kell a mutatóinak, Szoboszlai reagált, és rúgott egy gólt. Az elsőt a szezonban, tétmeccsen. 

Givemesport.com: 6. Habár nincs élete formájában, egyvalamiben élen jár, és ez a munkaerkölcs. Robotol a magyar, csakhogy elszórja a labdákat. Viszont feljavult a második félidőre, ahogy remek gólja is mutatta.

Eurosport.com: 8.

90min.com: 8. Nagyszerű teljesítmény Szoboszlaitól, aki annyit dolgozott, mint egy robot. Letámadásával megfojtotta a Milant, továbbá okos lerohanásai szétzilálták az ellenfelet. Gólja ösztönösen zseniális volt.

Sportsview.co.uk: 7. Duzzadt az energiától, de néha le kéne lassítania, és jobban meg kéne válogatnia az átadásokat. Mindazonáltal volt néhány briliáns megiramodása a büntetőterületre, továbbá ő lőtte csapata harmadik gólját.

Liverpool.com: 8. Arne Slot a meccset megelőző sajtóértekezleten arról beszélt, hogy a magyar középpályásnak megvannak a fizikai adottságai ahhoz, hogy felszántsa a pályát, és a Milan ellen fel is szántotta. Ugyanakkor a menedzser több gólt és gólpasszt kért Szoboszlaitól, és kérése meghallgatásra talált. Rengeteget javult Szobo játéka a Nottingham elleni meccshez képest. Ötvenedik Liverpool-tétmeccsén betalált a hálóba.

Fotmob.com: 8.

Rovatok