Index Vakbarát Hírportál

Újabb helyet rontott Magyarország a FIFA-világranglistán

2024. szeptember 19., csütörtök 12:57

Egy hellyel visszacsúszott Magyarország a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által közzétett ranglista legfrissebb táblázatán. A magyar labdarúgó-válogatott ezzel a 32. helyre esett vissza, amit a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzések után nem lehet meglepetésnek mondani.

Legutóbb áprilisban lépett előre, (és nem hátra) a magyar válogatott a világranglistán, akkor éppen a 26. helyen indulhatott neki a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságot megelőző időszaknak. Azóta viszont a Marco Rossi vezette csapat teljesítményben jelentősen visszaesett, és ezt a helyezéseink is igazolják. 

Ezzel a jelenlegi 32. hellyel pedig gyakorlatilag ugyanott tart, ahol tavaly szeptemberben volt a válogatott, habár akkor még lényegesen jobb teljesítmény párosult ehhez a pozícióhoz.

A minket megelőző Egyiptom egyébként öt hellyel került feljebb a táblázaton, kettő rendkívül magabiztos Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőt maga mögött tudva Botswana és a Zöld-foki-szigetek ellen.

Érdekesség, hogy Egyiptom mellett még Elefántcsontpart (33.), Tunézia (36.) és Algéria (41.) válogatottja is öt helyet ugrott előre. A legnagyobb visszaeső messze Katar, amely tíz helyet zuhanva már csak a 44. a ranglistán.

Az első 15-ben konkrétan semmi változás nem történt, továbbra is Argentína vezeti a világranglistát, nem sokkal lemaradva pedig Spanyolország, Franciaország és Anglia lohol a dél-amerikai ország nyomában.

A magyar válogatott legközelebb októberben lép pályára a Nemzetek Ligájában. 11-én Hollandiát fogadja a Puskás Arénában, pár nappal később pedig Boszniába utazik a csapat, ahol akár már el is dőlhet a csoport utolsó helyének sorsa is.

Rovatok