Index Vakbarát Hírportál

Tompa Ákos legyőzte súlyos betegségét

2024. szeptember 19., csütörtök 09:29

Tavaly nyáron súlyos autoimmun betegség támadta meg a 17 esztendős futballkapust, Tompa Ákost, aki mostanra maga mögött hagyta a nehéz hónapokat, és újfent stabil pontnak számít a Real Sociedad U19-es együttesében – számolt be a Szoboszlai Dominik pályafutását is egyengető EM Sports menedzseriroda.

Tompa Ákos 2023 óta a baszk csapat játékosa, a Honvédtól igazolt a Real Sociedadhoz, ám tavaly nyáron súlyos autoimmun betegség támadta meg a szervezetét, amelynek következtében nyaktól lefelé nem tudott mozogni és kerekesszékbe kényszerült. A hosszú és embert próbáló rehabilitáció alatt lépésről lépésre haladt a felépülés felé, az előző idény végén már a pályára is visszatért, a mostani szezonban pedig az U19-es spanyol bajnokság első két fordulójában, a Santutxu (3–1) és az Alavés (0–0) ellen egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet (a hétvégén azért nem kapott szerepet, mert hazautazott az U18-as magyar válogatott összetartására).

„Szerencsére sikerült legyőzni a betegséget, már teljesen egészséges vagyok – idézte az EM Sports hírlevele Tompa Ákost. – A rehabilitációt Magyarországon kezdtük, majd a kiköltözésem után Spanyolországban fejeztük be. Fokozatosan tértem vissza a csapathoz, az előző idény végén pedig néhány meccsen már lehetőséget kaptam. A nyári felkészülés remekül sikerült, a harmadik számú csapattal dolgoztam végig az edzéseket, úgyhogy jó formában vártam a rajtot. A céljaim? Szeretnék minél többet védeni az U19-es csapatban és a magyar utánpótlás-válogatottban, és bízom benne, hogy idővel a Real Sociedad harmadik csapatában is pályára léphetek.”

Ami a magyar utánpótlás-válogatottat illeti, az U18-as együttesben már szerdán pályára léphet, Kemenes Szabolcs együttese Bosznia-Hercegovinát fogadja a Telkiben rendezendő felkészülési mérkőzésen.

Rovatok