Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool egy félidő alatt átgázolt Kerkez Milosékon

2024. szeptember 21., szombat 17:54

Ötből négy: a Liverpool a Bournemouth elleni 3–0-s hazai sikerrel köszörülte ki a csorbát, amit az előző hétvégi, Nottingham Forest elleni vereség jelentett az Anfield Roadon. A házigazdánál Szoboszlai Dominik 61 percet töltött a pályán, míg a vendégcsapat magyar válogatott labdarúgója, Kerkez Milos végigfutballozta az összecsapást. Az Arne Slot vezette alakulat így a szezon ötödik fordulójában a negyedik sikerét érte el az angol élvonal 2024–2025-ös kiírásában.

Szabályosan átgázolt Szoboszlai Dominik együttese, a Liverpool a Kerkez Milossal felálló Bournemouth védelmén az első félidőben. A házigazda vörösök már a 38. percben három góllal vezettek az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában rendezett összecsapáson. Arne Slot csapata Kepa Arrizabalaga rossz ütemű kimozdulása után Luis Díaz góljával szerezte meg a vezetést, majd a kolumbiai támadó nem sokkal később Trent Alexander-Arnold passzából is betalált (2–0). Az első játékrész hajrájában aztán az idényben első bajnokiján kezdő Darwin Núnez bombagólja jelentette a kegyelemdöfést – és a 3–0-s pillanatnyi állást. 

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de az ember csak nem tudott szabadulni az érzéstől, ez mindössze annak köszönhető, hogy a szezon első igazán intenzív szakaszához érkezett Liverpool a biztos vezetés tudatában már nem akarja, a Bournemouth pedig nem is tudta volna fokozni a tempót. A szezonban először Szoboszlai is pihenőt kapott Slottól, a holland vezetőedző 61 perc után lecserélte a Pool eddigi mind az öt tétmeccsét végigfutballozó középpályását.

A hajrában bemutatkozott végre a Premier League-ben is a nyár egyetlen liverpooli érkezője, Federico Chiesa, aki kapufát lőtt a végjáték kezdetén. A 83. percben a vendégeknek is akadt egy kapufája, azonban az izomsérüléssel küzdő Alissont helyettesítő Caoimhín Kelleher megúszta kapott gól nélkül a mérkőzést.

A Liverpool idénybeli ötödik bajnokiján a negyedik sikerét aratta, ezzel pedig pillanatnyilag átvette a vezetést a tabellán – igaz, a fordulót megelőzően élen álló Manchester City csak vasárnap lép pályára az első számú kihívónak számító Arsenalt fogadva az Etihad Stadiumban.

Kerkez Milos végigjátszotta a mérkőzést – a 87. percben egy Mohamed Szalah ellen elkövetett szabálytalanság miatt sárga lapot is kapott.

A Chelsea ugyancsak 3–0-ra nyert a játéknap korábbi mérkőzésén a West Ham United otthonában megvívott londoni derbin, míg a Tottenham annak ellenére győzött magabiztosan – 3–1-re – a Brentford ellen, hogy a vendégcsapat már az első percben előnybe került, Bryan Mbeumo álomgóljával.

LABDARÚGÁS,
ANGOL PREMIER LEAGUE, 6. FORDULÓ
Liverpool–Bournemouth 3–0 (3–0)

(Borítókép: Kerkez Milos és Mohamed Szalah küzdenek a labdáért. Fotó: Getty Images Hungary)

Rovatok