Index Vakbarát Hírportál

Óriási balhé tört ki Bolláék sikere után: tűzijáték-rakétákkal lőtték egymást a bécsi drukkerek

2024. szeptember 22., vasárnap 20:10

Mint beszámoltunk róla, a Rapid Wien Bolla Bendegúz remek második félidei játéka mellett 2–1-re verte a városi rivális Austria Wient, ezzel hét forduló után átvette a vezetést az osztrák Bundesligában. A meccs után több száz drukker futott a pályára mindkét táborból, a lelátókon görögtüzekkel és hanggránátokkal dobálták egymást a vendégszektor környékén. Az Austria ultrái később a rohamrendőrökkel is összecsaptak.

A találkozót 1–1-es első félidő után a Rapid csapatkapitányának, Matthias Seidlnek a 60. percben szerzett gólja döntötte el. A 22-szeres magyar válogatott Bolla Bendegúz a második félidőben rendkívül aktívan segítette a hazai támadásokat, a hajrá kezdetén centikre járt a góltól, majd kétszer is ziccert teremtett az átadásával, ám a bravúrosan védő Austria-kapus, Samuel Sahin-Radlinger mindannyiszor kifogott a Rapid játékosain. 

A lefújást követően a hazai játékosok még javában ünnepeltek a pályán, amikor a vendégszurkolók pirotechnikai eszközökkel kezdték dobálni a vendégszektor közelében ülő Rapid-szurkolókat. A helyzet hamar elfajult, a hazaiak előbb csak visszadobtak ezt-azt, majd mintegy száz szurkoló tört be a pályára, szabályosan megrohamozva az Austria szektorát. Ekkor már fel nem használt tűzijáték-rakéták is előkerültek. A rohamrendőrök csak másfél-két perc elteltével érkeztek meg a pályára, szétválasztva a két tábort, valamint az öltözőbe menekítve az ekkor még kint tartózkodó futballistákat.

A rend bő 15 perccel a lefújás után állt csak helyre az Allianz Stadionban. A látottak alapján pedig legalább egy szurkolót hordágyon kellett a vendégszektor alatt található mentőállomáshoz vinni. Utóbbi állapotáról egyelőre nincs hír. 

Derbigyőzelmükkel Bolláék a tabella élére álltak – igaz, a negyedik helyezett és bajnoki címvédő Sturm Graz egy, a Red Bull Salzburg két mérkőzéssel kevesebbet játszott eddig a zöld-fehéreknél. 

LABDARÚGÁS
OSZTRÁK BUNDESLIGA, 7. FORDULÓ
Rapid Wien–Austria Wien 2–1 (1–1)

Rovatok