Index Vakbarát Hírportál

Haaland szándékosan fejbe dobta az ellenfelét, majd leállt szájkaratézni

2024. szeptember 23., hétfő 09:49

A címvédő Manchester City a 98. percben szerzett góllal mentette döntetlenre hazai pályán az Arsenal elleni rangadót az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) ötödik fordulójának vasárnapi játéknapján. Az egyenlítő gól után elszabadultak az indulatok a pályán, mint utólag kiderült, a londoni csapat játékosai azért ugrottak neki Erling Haalandnak, mert a norvég szupersztár szándékosan fejbe dobta a labdával az ellenfél védőjét.

Haaland már a kilencedik percben gólt szerzett – ez volt a 105. meccsén a 100. gólja a klub színeiben –, Rodri sérülése azonban visszavetette a csapatot. A londoniak ezt kihasználva megfordították a meccset az első félidőben, aminek a végén Leandro Trossard kiállíttatta magát.

A második félidőt végigvédekező Arsenal közel állt a győzelem megszerzéséhez, ám John Stones a 98. percben bekotorta a labdát az ellenfél kapujába. A gólszerzés után Haaland magához kapta a labdát, amit aztán hozzávágott Gabriel fejéhez, aki abban a pillanatban éppen háttal állt neki, miközben a mezébe temette az arcát.

A brazil válogatott védő gyorsan kapcsolt, és Haaland után szaladt, majd káromkodva számonkérte a támadót, hogy mit képzel magáról. A norvég támadó visszaszólt a védőnek, aminek nyomán elszabadultak az indulatok, végül mindenkinek sikerült lehiggadnia.

A találkozó után a City játékosai kiborultak a játékvezetőre, szerintük több rossz döntést is hozott a bíró. Emellett az Arsenal játékát is kritizálták, Bernardo Silva odáig ment, hogy kijelentette: csak egy csapat akart futballozni, mégpedig a City.

Eközben Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere azt mondta, csoda volt, hogy a második félidőben ilyen jól helytálltak kilenc mezőnyjátékossal a City otthonában.

Rovatok