Index Vakbarát Hírportál

Fontos bejelentést tett Zinédine Zidane legidősebb fia

2024. szeptember 25., szerda 08:20

Bejelentette visszavonulását Enzo Fernández Zidane, a világ- és Európa-bajnok Zinédine Zidane legidősebb fia.

A most 29 esztendős középpályás anno a Real Madridban is pályára lépett – 2016-ban egy Király-kupa-mérkőzésen kapott 45 percet –, ám végül nem tudta befutni a neki jósolt karriert. Legutóbb a spanyol harmadosztályban futballozott, 29 meccsen egy gólja és négy gólpassza volt a CF Fuenlabrada színeiben.

Enzo a Real Madrid Castillában 78 bajnokin jutott szóhoz, később megfordult a Deportivo Alavésben és az Almeríában is, valamint légióskodott Svájcban, ezt követően azonban csupa-csupa alacsonyabb osztályú spanyol csapathoz vezetett az útja. 

Korosztályos szinten a francia és a spanyol utánpótlás-válogatott mezét is hordta. 

Enzo a sorozatban ugyan nem lépett pályára, a 2017-es, Juventus ellen megnyert BL-döntőben még a győztesnek járó serleget is magasba emelhette – érmet is kapott –, mivel a 4–1-es Real-sikert hozó finálé meccskeretének tagja volt. 

Érdekesség, hogy Zidane másik három fia is futballista lett, Luca a Granada kapusa, Théo épp nyáron hagyta el a Real második számú csapatát és lett a Cordóba játékosa, míg a legkisebb – és állítólag legtehetségesebb gyermek –, a 18 éves Elyaz épp a Real Betis B csapatában próbálja megvetni a lábát.

Rovatok