Index Vakbarát Hírportál

Oroszországban folytatja a Juventus korábbi klasszisa

2024. szeptember 26., csütörtök 13:08

Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő CSZKA Moszkva színeiben folytatja pályafutását Miralem Pjanic.

A 34 éves bosnyák középpályás felnőtt karrierjét a francia Metzben kezdte, ahonnan 2008-ban a Lyonhoz igazolt, majd 2011-ben a Roma játékosa lett. A „farkasoknál” lejátszott 185 tétmeccs során igazi klasszissá érett, remek játéka mellett 30 góllal és 44 gólpasszal is felhívta magára a figyelmet.

Ezt követően 2016-ban a Juventus 32 millió euróért szerződtette, a torinói együttes színeiben négy bajnoki címet, két kupát és egy Szuperkupát nyert, 2017-ben pedig BL-döntős volt.

Pjanic 2020-ban egy 60 millió euró értékű transzfer során a Barcelonához igazolt, itt azonban már nem találta meg a számítását, volt kölcsönben a Besiktasnál, majd 2022-ben az egyesült arab emírségbeli Sardzsah futballistája lett.

Most szabadon igazolhatóként kötelezte el magát a 13-szoros bajnok és kupagyőztes, 2005-ben UEFA-kupát nyerő CSZKA Moszkvához.

Rendkívül boldog vagyok, hogy a CSZKA-hoz csatlakozhatom, számolom a napokat a kezdésig. Nagyon tisztelem a klub történelmét és ambícióit, és alig várom, hogy részese lehessek a sikertörténetének

– mondta Pjanic a Szport-Ekszpressznek.

(Borítókép: Andrea Staccioli / LightRocket via Getty Images)

Rovatok