Index Vakbarát Hírportál

Megvan Szoboszlaiék következő ellenfele, kemény túra vár a címvédőre

2024. szeptember 26., csütörtök 15:14

Újabb élvonalbeli rivális, a Brighton Hove & Albion labdarúgócsapata vár majd a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolra az angol Ligakupa következő körében.

Jól sikerült a Liverpool FC-nek a 2024–2025-ös szezon első Ligakupa-mérkőzése. A magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató együttes 5–1-re verte a Premier League-ben szereplő West Ham Unitedot az Anfield Roadon és került ezzel a legjobb tizenhat közé a második számú angol kupasorozatban.

Az angolok nem vesztegették az időt, már el is készítették a következő kör, azaz a nyolcaddöntő sorsolását. A negyedik kör slágermérkőzésének a Tottenham és a Manchester City összecsapása ígérkezik, de a Liverpoolra sem vár könnyű találkozó. Arne Slot csapata a bajnokságban öt forduló után még veretlen (két győzelem és három döntetlen) Brighton otthonába látogat majd. 

A Liverpool címvédőként vágott neki a sorozatnak, az előző kiírásban heroikus fináléban múlta felül a Chelsea-t a teltházas Wembley-ben. 

Szoboszlai a kuparajton nem jutott szóhoz, az idény eddigi részében egyetlen tétmérkőzésről sem hiányzó középpályás pihenőt kapott edzőjétől, így a kispadról nézte végig a londoniak elleni kiütéses sikert. 

Labdarúgás

Angol Ligakupa, 3. forduló
Liverpool–West Ham United 5–1 (1–1)

Rovatok