Index Vakbarát Hírportál

Halott barátja becsületéért pereskedik az influenszer-futballista

2024. szeptember 27., péntek 13:31

Egy drezdai ingatlancéggel pereskedik Niklas-Wilson Sommer, a német másodosztályban (Bundesliga 2.) szereplő Nürnberg labdarúgócsapatának játékosa. A védő szerint indokolatlanul magas áron adtak el egy ingatlant a halott barátja és az ő részére.

A közösségi médiában rendkívül aktív, Intagramon egymillió követővel rendelkező német futballista idén hozta létre saját divatmárkáját, az Ére Studiost. Az ötlet megvalósításában fontos szerepet játszott közeli barátja, a szintén labdarúgó Agyemang Diawusie, aki viszont sajnálatos módon mindössze 25 évesen, szívrohamban elhunyt tavaly novemberben.

Halála előtt Diawusie azonban még vásárolt egy másfélmillió euró (körülbelül 595 millió forint) értékű ingatlant, a Szászországban található Pirna nevű település közelében. Az összeggel azonban komoly problémája van Sommernek, szerinte ugyanis indokolatlanul magas áron adta ezt el barátjának a férfi, ezért beperli az eladást végző céget – írja a német Bild

Ez a férfi mindvégig ismerte Agy-t, és így is átverte a barátomat. Természetesen én is érintett vagyok az ügyben, de azért folyamodtam jogi lépésekhez, mert itt Agy örökségéről is szó van

– mondta a Twitch-platform egyik élő közvetítésben a futballista.

Pár hétig még biztosan nem tudjuk meg a bírósági ítéletet, de a lap szerint nem elhanyagolható annak az esélye, hogy feleknek végül sikerül megegyezniük egy olcsóbb eladási ár részleteiről.

Biztos, hogy eseménydús pár hét ez Sommernek, hiszen majdnem egy hónapja még arról szóltak a hírek, hogy saját otthonában bántalmazták fizikálisan a Nürnberg csapatának ultrái, az ősi rivális Bayern München-mezben posztolt képei miatt.

(Ajánlókép: Christof Koepsel, Getty Images for DFB)

Rovatok