Index Vakbarát Hírportál

Mariborban lépne szintet a Rossi válogatottjába vágyó ballábas szélső

2024. szeptember 27., péntek 09:56

A felcsúti Puskás Akadémiát háta mögött hagyó U21-es válogatott labdarúgó, Komáromi György úgy érzi, gyorsan beilleszkedett pályafutása első külföldi csapatánál, és minden esélye megvan arra, hogy a szlovén élvonalból Marco Rossi szövetségi kapitány behívóját is kiérdemelje idővel.

Három mérkőzésen egy gól – jól indult a légiósélet Komáromi Györgynek, az NK Maribor színeiben többek között a szlovén ikonnal, Josip Iliciccsel is együtt készülő U21-es válogatott magyar labdarúgónak. A Puskás Akadémiát szeptember 7-én elhagyó játékos a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt arról, úgy érzi, bő két hét is elég volt neki ahhoz, hogy beilleszkedjen a liláknál. 

Szerencsére az első adódó alkalommal megkaptam vezetőedzőnktől a lehetőséget, és ahhoz képest, hogy csak néhány edzésen voltam túl a csapattal, jól ment a játék, a gól is segítette a beilleszkedésemet. Nem volt időm felkészülni a kihívásra, gyorsan történt minden: a korosztályos válogatotthoz megérkezve egyáltalán nem volt a fejemben a klubváltás, akkor még nem is hallottam a Maribor érdeklődéséről. Könnyebbség, hogy ugyanabban a felállásban szerepelünk, mint az előző együttesemben. A jobb szélen számolnak velem, aminek örülök, mert azon az oldalon sokkal jobban érzem magam – ez egyébként a klubváltáskor is fontos szempont volt, sokkal jobban ki tudom használni a jobb szélen az erényeimet, adottságaimat

– foglalta össze az elmúlt időszakot a ballábas szélső. 

A játékos kiemelte, szeretett volna előrelépni, de menedzserével olyan lehetőség után kerestek, amely nem jelent túl nagy ugrást: a fokozatosságot szereti az élet minden területén, így a karrierépítésében is erre törekszik. Hozzátette, bár nem sikerült a Maribornak főtáblára kerülnie egyetlen európai kupasorozatban sem, így is tanulságos, a pályafutása következő időszakát megalapozó szezon állhat előtte. 

„Nem a bajnokság ereje alapján igazoltam Mariborba, az volt a legfontosabb, hogy minél többet játsszak. Úgy éreztem, a Puskás Akadémiánál a teljesítményem ellenére bizonytalan volt, mennyi lehetőséget kapok, de ezzel már nem akarok foglalkozni. A lényeg, hogy jó csapatba szerződtem, a következő idényben jó esélyünk van kilépni a nemzetközi kupaporondra, pláne, ha megnyerjük a bajnokságot” – tette hozzá a 16-szoros aranyérmes játékosa a felvetésre, hogy nem épp a megszokott irány Magyarországról Szlovéniába menni egy magyar játékos esetében. 

A két ligát – az NB I-et és a szlovén élvonalat összehasonlítva megjegyezte, a létesítmények átlagszínvonalában azért komoly különbséget lát, méghozzá a magyar körülmények javára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a bajnokság is gyengébb lenne, sőt, még nagyobb is talán a kihívás...

Korábban hozzászoktam a rosszabb minőségű pályákhoz, falusi gyerekként csak hepehupáson játszottam. Szokás mondani, a jó futballista minden körülmény között meg tudja mutatni a tudását, úgyhogy adva van a feladat. Feltűnt az is, hogy a szlovén bajnokságban a harcmodor kellemetlenebb, több a rugdosódás, a lökdösődés, a könyöklés.

A szélső elárulta, a tárgyalások idején szóba került a Maribor kapcsolata az angol másodosztályban szereplő Hull Citynél, tudja, hogy jó szereplés esetén így picit könnyebben kiköthet akár Nagy-Britanniában is, mint abban az esetben, ha másik csapatot választott volna. Ám azt is hangsúlyozta, nem erre fókuszál jelenleg. 

„A jövőmet a mindennapi kemény munka alapozhatja meg, úgyhogy a jelenre összpontosítok. Különben meg ha jól megy a játék, bármi megtörténhet” – fogalmazott. 

Akár még az is, hogy az U21-es válogatott szerelését a felnőttválogatott mezére cserélheti.

Szeretnék bemutatkozni, majd meghatározó tagja lenni a nemzeti csapatnak. Szerintem Mariborba is érkezhet meghívó, mindent megteszek, hogy jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal felhívjam magamra a figyelmet

– fogalmazott Marco Rossi szövetségi kapitány remélt behívójával kapcsolatban. 

Rovatok