Index Vakbarát Hírportál

Bolla Bendegúz kiosztotta az első gólpasszát Bécsben

2024. szeptember 28., szombat 19:07

Megszerezte első kanadai pontját új csapatában Bolla Bendegúz. A magyar válogatott futballista a Rapid Wien vezető találatát készítette elő a végül 1–1-es döntetlent hozó, LASK Linz elleni osztrák bajnoki rangadón.

A bécsi derbin többször is közel járt hozzá, végül a társak pontatlansága miatt nem jött össze a gólpassz Bolla Bendegúznak, a Rapid Wien magyar válogatott szárnyvédőjének. Egy héttel később azonban megszületett az első kanadai pontja új klubja színeiben: a 24 éves labdarúgó a rutinos osztrák csatár, Guido Burgstaller vezető találatát készítette elő (1–0).

Bolláék öröme azonban nem lehetett tartós, fordulás után villámgyorsan válaszolt a vendégcsapat, Robert Zulj egyenlített a 46. minutumban (1–1).

A bécsiek ugyan mezőnyfölényben futballozták végig a találkozó második felét, újabb gólt nem tudtak szerezni, így végül csak egy ponttal gazdagodtak ezúttal.

A fordulót a tabella élén kezdő Rapid a Sturm Graz BW Linz elleni 2–1-es sikerének is „köszönhetően” visszacsúszott a tabella második helyére.

Bolla a múlt heti derbisikert követően adott exkluzív interjút lapunknak Bécsben, a beszélgetésben a jól alakult klubváltás részletei mellett a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése és a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának nem túl jól alakult rajtja is szóba került.

LABDARÚGÁS
OSZTRÁK BUNDESLIGA
Rapid Wien–LASK Linz 1–1 (Burgstaller 27., ill. Zulj 46.)

Rovatok