Index Vakbarát Hírportál

Az angolok Szoboszlai kihagyott helyzetéről: hogy az ördögbe tudott hibázni olyan közelről?

2024. szeptember 29., vasárnap 07:52

Akárhogy csűrjük-csavarjuk is, a futballban a legfontosabb mozzanat a gól, és ha a játékos keveset szerez ebből, kiváltképp, ha támadó szerepkört tölt be, akkor az baj. Jobbára erről értekezik a brit média, amikor Szoboszlai Dominiknek a Wolverhampton Wanderers elleni szombati teljesítményét értékeli, döntően ötös és hatos osztályzatokkal.

Nem tudnak napirendre térni az angol internetes források Szoboszlai Dominik kihagyott hatalmas helyzete fölött. A Liverpool 8-asa a 40. percben jó ütemben érkezett Andy Robertson beadására, de négy méterről Sam Johnstone lábának rúgta a labdát. Szinte mindegyik értékelésben benne van ez az epizód, és szinte biztos, hogy ez az oka a túlnyomórészt ötös és hatos, tehát közepes osztályzatoknak.  

Csak a gól hiányzik

Mert ahogy a Sportskeeda.com is megállapítja, Szoboszlai hatalmas mezőnymunkát végzett, és átadásainak 84 százaléka is társhoz került.

Csak az a gól, az hiányzik. Az eddigi hét tétmeccsen, amikor szóhoz jutott, egy gól és két gólpassz a produktuma.

Liverpool.com: 6. Hogy az ördögbe tudott hibázni olyan közelről? Valószínűleg még mindig ezt kérdezi önmagától. A magyar játékosnak több gólt kellene szereznie, és ennél könnyebb lehetősége aligha lesz.

90min.com: 5. Nem éppen inspiráló teljesítmény a magyar játékostól. Nehezen lendült játékba, és nem sok vizet zavart az ellenfél kapuja előtt. 

 Szoboszlai helyzete 3:35-nél

Thisisanfield.com: 5. Ismét ő játszott előretolt szerepkörben a három középpályás közül. Szoboszlai teljesítménye frusztráló volt, a meccs egy adott pillanatában Arne Slot pörölt is vele. Egyszerűen be kellett volna rúgnia azt a hatalmas helyzetet, ehelyett a kapus lábát találta telibe. Nem örült, amikor lecserélték, de a csapatnak többre van szüksége a magyartól, méghozzá rendszeresen.

Givemesport.com: 5. Viszonylag észrevehetetlen játék az első félidőben. Valahogyan, nem tudni, hogyan, nem lőtt gólt a 40. percben. 73 perc elteltével lekapták, Curtis Jones váltotta.

Msn.com: 6,8. A második leggyengébb osztályzat a csapatban Luis Diaz (6,6) után és  Alexis Mac Allister (6,9) előtt. 

Liverpoolecho.co.uk: 5. Az első félidő jellemzője az volt, hogy Szoboszlainak mindig majdnem sikerült valami. Például gólt lőni a 40. percben. Szünet után teljesen eltévedt, le is cserélték. 

Rushthekop.com: 6. Két lépésről nem lett volna szabad hibáznia. Még úgy sem, hogy a Wolves kapusa tényleg nagyot védett, de az egész kapu ott tátongott Szoboszlai előtt, oda rúghatta volna a labdát, ahová akarja. Később láthatatlan volt.

Sports.yahoo.com: 6. A magyar válogatott csapatkapitánya még mindig keresi a helyét a 10-es szerepkörében, azonban annyira lelkes, annyira akarja a legjobbját nyújtani, hogy a menedzser nem hagyja ki a kezdő tizenegyből a fontos meccseken. Lendülete és védőjátéka kulcsfontosságú volt a csapatnak az első percekben, miközben a Liverpool megpróbált dominálni. Be kellett volna rúgnia azt a nagy helyzetet...  Szünet után szétszórt lett, és nem volt képes hatást gyakorolni a meccsre. 

Sportskeeda.com: 7. A magyar középpályás stabil játékot nyújtott, passzainak 84 százaléka jó helyre ment, és kiharcolt két szabadrúgást. Igaz, hogy kihagyta azt az ordító helyzetet a 40. percben, mégis dicséretet érdemel erőfeszítéseiért.

Ther4thofficial.net: 6,5. Veszélyes területekre is eljutott, de közvetlen közelről elhibázott egy biztos gólszerzési lehetőséget a 40. percben.

Sofascore.com: 6,4. A leggyengébb osztályzat a csapatban, Luis Diaz és Trent Alexander-Arnold kapott még hasonló érdemjegyet, 6,6-ot.

Rovatok