Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético Madrid szurkolói emberi ürülékkel teli szatyrot dobtak a Real világsztárja felé

2024. szeptember 30., hétfő 10:39

Öngyújtókat, különböző tárgyakat, sőt még egy emberi ürülékkel teli szatyrot is Thibaut Courtois irányába dobtak az Atlético Madrid labdarúgócsapatának szurkolói a kis híján botrányba fulladt, Real Madrid elleni, vasárnap esti rangadón. A történteknek minden bizonnyal további következményei lesznek.

Döntetlennel ért véget a szezon első madridi derbije a spanyol labdarúgó-bajnokságban, az Atlético Madrid–Real Madrid-mérkőzés viszont az eredményen túl inkább a szurkolói rendbontásról marad emlékezetes.

Mint ismert, a találkozó 69. percében, 1–0-s Real Madrid-vezetésnél a hazai szurkolók különböző tárgyakat kezdtek dobálni a vendégek kapusa, Thibaut Courtois irányába, aki felhívta erre a játékvezető figyelmét. Busquets Ferrer a protokollnak megfelelően járt el, kétszer figyelmeztette hangosbemondón a szurkolókat, ennek ellenére sem történt változás, így félbeszakította a mérkőzést.

Az Atlético Madrid-szurkolók minősíthetetlen viselkedésükön túl öngyújtókat, illetve különböző tárgyakat dobáltak Courtois irányába, sőt még egy emberi ürüléket tartalmazó szatyrot is a pályára hajítottak.

A találkozó után kiderült, hogy az egyik Atlético-szurkoló – akik többsége maszkban volt a lelátón – még egy kést is becsempészett a stadionba, de szerencsére használni azt már nem tudta.

A botrányos események után az Atlético Madrid közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, mélységesen elítéli szurkolói viselkedését.

Az Atlético Madrid teljes mértékben elutasítja a történteket. A klub biztonsági osztálya a rendőrséggel együtt dolgozik az érintettek felkutatásán, akik közül egyet már azonosítottak is. A klub a lehető legsúlyosabb büntetést fogja kiszabni az érintett személyekre

– írták a házigazdák, illetve hozzátették, hogy ezek a pillanatok beárnyékolták a madridi derbi egyébként remek hangulatát.

Ezt Diego Simeone, a hazaiak vezetőedzője is elmondta sajtótájékoztatóján, ugyanakkor hozzátette, véleménye szerint Courtois ünnepelhetett volna visszafogottabban is a Real Madrid vezető góljánál, és akkor nem váltotta volna ki a hazai szurkolók ellenszenvét.

Ez igen érdekes vélemény, mivel az Atlético-szurkolók a mérkőzés első percétől fogva fütyülték a belga kapust, aki korábban 154 mérkőzésen védte a „matracosok” kapuját, de amióta távozott, közellenségnek számít.

Rovatok