Index Vakbarát Hírportál

Azt beszélik, eldőlt a Liverpool ászának sorsa: Szalah a világ legjobban fizetett játékosa lesz

2024. szeptember 30., hétfő 08:56

Mohamed Szalah egy interjúban már hetekkel ezelőtt elárulta, úgy készül, a mostani az utolsó szezonja liverpooliként a labdarúgópályán. Most egy volt Premier League-játékos kotyogta ki, mire is készül az Anfield Roadot elhagyva az egyiptomi klasszis... 

A goal.com magyar nyelvű kiadása szúrta ki, hogy az Aston Villa korábbi támadója, Gabriel Agbonlahor belsős forrásokra hivatkozva arról beszélt, Szalah rövidesen a világ legjobban fizetett futballistája lesz, méghozzá az elmúlt két évben többször is visszautasított szaúdiak szinte végtelen pénztartalékainak köszönhetően. 

A korábbi Premier League-játékos nem nevezett meg konkrét klubot, de azt állította, hogy Szalah olyan szerződést ír majd alá Szaúd-Arábiában, amivel Cristiano Ronaldót felülmúlva a liga új arca is lesz egyben.

„Van egy forrásom, aki azt mondta, Szalah távozik és Szaúd-Arábiába igazol egy rekordösszegű szerződéssel. Úgy értesültem, hogy többet fog keresni, mint [Cristiano] Ronaldo, ő lesz az ottani foci arca. Ezt nem lehet visszautasítani, ha Mo Salah vagy. Mindent elért a Liverpoolnál, nem igaz? Szerintem már aláírta volna az új szerződését [ha maradni akarna], és ez egy olyan ajánlat, amit nem tud visszautasítani” – tette hozzá.

A Forbes számításai szerint a portugál aranylabdás jelenleg a világ legjobban fizetett labdarúgója, 260 millió dollárt vihet haza. Ezt überelhetné felül az egyiptomi új kontraktusa a goal.com megjegyzése szerint. 

Rovatok