Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United korábbi futballistáját hozták Ádám Martin „nyakára” Görögországban

2024. október 1., kedd 09:46

A görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Szuperliga) szereplő Azsterasz Tripolisz szerződtette Federico Machedát, akit Ádám Martin posztriválisának szánnak a klubnál.

Igaznak bizonyultak a hírek, miszerint további támadó szerződtetését tervezi az Aszterasz Tripolisz azok után, hogy a nyáron szerződtetett Ádám Martin egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A görög klub hivatalos honlapján bejelentette, hogy leigazolta Federico Machedát.

A 33 éves olasz támadó Lazio-nevelés, 16 évesen szerződött a Manchester Unitedhez, de a patinás angol klub első csapatában mindössze 36 mérkőzésen jutott szóhoz és öt gólt szerzett. Macheda igazi világjáró futballista, kölcsönben szerepelt többek között a Stuttgartban, a Doncaster Roversben, a török Ankaragücüben, az olasz Novarában, vagy például a ciprusi APOEL-ben is.

Görögországban is megfordult, a Panathinaikosz futballistája volt. Macheda szabadon igazolhatóként érkezett az Aszterasz Tripoliszhoz, mivel lejárt szerződése a török csapatnál.

„Az Aszteraszt már ellenfélként is tiszteltem és becsültem. Örülök, hogy ennek a nagy családnak a tagja lehetek, hálás vagyok, hogy bizalmat szavaztak nekem. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait, és hogy minél nagyobb sikereket élhessenek át a szurkolóink” – mondta új klubja honlapján Macheda.

Az Aszterasz Tripolisz hat forduló után a 14 csapatos görög bajnokság kilencedik helyén áll, egy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel. 

Rovatok