Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám visszatér a magyar labdarúgó-válogatotthoz

2024. október 1., kedd 10:46

Szalai Ádám lesz Marco Rossi segédedzője a magyar labdarúgó-válogatottnál – erről számolt be az M4 Sport. A válogatott korábbi csapatkapitánya Laczkó Zsoltot váltja a segédedzői poszton.

A játékosként 86-szoros magyar válogatott Szalai Ádám visszatér a nemzeti csapathoz, és segédedzőként folytatja a munkát. Az M4 Sport információi szerint a visszavonult labdarúgó a Budapest Honvéd vezetőedzőjének kinevezett Laczkó Zsoltot váltja a kispadon.

Szalai még 2022 szeptemberében, az Olaszország elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzés után vonult vissza a válogatottól, a csapatkapitányi karszalagot pedig Szoboszlai Dominik örökölte tőle. Szalai végül 2023 júniusában fejezte be profi karrierjét.

Ez lesz Szalai első edzői megbízatása, és Marco Rossi mellett, a válogatott segédedzőjeként folytathatja a munkát. Már az októberi két NL-mérkőzésen is az olasz szakember rendelkezésére áll. Laczkó Zsolt távozik a válogatottól, és kizárólag a másodosztályú Budapest Honvédra koncentrál.

Laczkó Zsolt és Marco Rossi még 2021-ben kezdték a közös munkát a nemzeti csapatnál. 

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kedden Telkiben hirdeti ki keretét a Nemzetek Ligája októberi fordulóira, amelyben előbb az együttes Hollandiát fogadja a Puskás Arénában 11-én, pénteken, majd három nap múlva Zenicán vendégeskedik a bosnyákoknál.

Ön szerint hogyan végez a magyar válogatott a Nemzetek Ligája A divíziós csoportjában?

  • 20067
    A harmadik helyen végzünk, játszani kell a bennmaradásért.
  • 15759
    Sajnos utolsók leszünk, így kiesünk.
  • 8173
    Bravúr: az első két hely egyikén zárva bejut a negyeddöntőbe!

Rovatok