Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool magyar tehetsége remekbe szabott góllal jelentkezett

2024. október 2., szerda 05:04

Látványos találattal jelentkezett a Liverpool U15-ös csapatában szereplő Farkas Erik a hétvégén. A magyar tehetség gólja ráadásul nem csak szép, fontos is volt, elvégre 3–2-es győzelmet ért az International Cup regionális csoportjában.

Júniusban hosszabbított szerződést Liverpoolban a klub magyar tehetsége, Farkas Erik. A 15 éves futballista kisebb sérüléséből felépülve az elmúlt hetekben rendkívül gólerős formát mutat, a hétvégén pedig remekbe szabott, ráadásul győzelmet érő találattal jelentkezett a Blackburn Rovers elleni kupamérkőzésen. 

Farkas a bal szélről, laposan középre tett labdát az egyik védő rövidre sikerült felszabadítása után 16 méterről, átvétel nélkül zúdította a hazai kapu bal felső sarkába. A találat a meccs 57. percében született (U15-ben ugyan teljes méretű pályán játszanak, de a felnőttmeccseknél tíz perccel rövidebb találkozókat rendeznek, kétszer negyven perc a játékidő). 

A középpályás édesapja, Farkas Csaba az Indexnek elmesélte, nyáron néhány hetes kényszerpihenőt kellett tartson a fia, mert megsérült a lábfején. A problémákat azonban augusztus végére háta mögött hagyta, az elmúlt hetekben pedig remek formába lendült, ezt bizonyítja a mostani gólja is. 

Érdekesség, hogy Erik bátyja, a 17 esztendős Farkas Patrik épp a Blackburn akadémiáján futballozik – sőt, a nyáron kötött új szerződése értelmében a Premier League 1995-ös bajnokának profija is már. 

A Farkas fivéreknél és családjuknál tavaly novemberben vendégeskedtünk az Anfieldhez közeli otthonukban, helyszíni riportunk St. Helens-ből itt olvasható! 

Rovatok